14 maj

Hurra! School’s out.

Sista proven (finals) på high school för G idag. !8 år fyllda, färdig high school-examen. Tja, enligt samhällets sätt att se på saken räknas han som vuxen nu. Då var det bara det där att fundera ut vad han vill göra med resten av sitt liv. Föräldraskap är ett åtagande som aldrig tar slut. Det ändrar bara karaktär. Nu är det makens och mitt ansvar att vara coacher och bollplank, att tipsa och diskutera framtiden utan att nödvändigtvis ha sista ordet. Det där med att vara tonårsförälder är sannerligen inte alltid lätt. Min kusin sa ”när de fyller 23 börjar de bli så vuxna att de faktiskt både är trevliga och verkligen klarar sig själva”. Det ska bli intressant att se hur rätt hon har. Själv gifte jag mig då jag var 23. Jag hade flyttat hemifrån fem år tidigare och hunnit med en hel del innan dess, men när jag ens tänker tanken att det ens är möjligt för min son att vara gift om fem år svindlar det framför mina ögon. Hjälp!

Vi får väl fira med lite Alice Cooper. School’s Out! Eller varför inte Idas Sommarvisa? Kanske passar det med jordgubbstårta när vi ska fira den här ”studenten” om några veckor? Då lovar jag att tralla på Jordgubbe ur Majas alfabet.

13_1

Den fine sonen.

4 thoughts on “Hurra! School’s out.

    • Jag tackar åt G! Och ja, visst är det halsbandet. Han brukar ha på sig det allt som oftast, antingen som halsband eller som armband. Passar honom, eller hur?

  1. Grattis till G!
    Har tidigare tyckt att han varit så lik sin far men nu tycker jag att han väldigt lik sin mamma.
    Hoppas att han kan hitta en bra plan för framtiden eller åtminstone nästa år.

    • Tack snälla! G är barnet som fått en salig blandning av våra gener. Det gäller både utseende och personlighet skulle jag vilja påstå. Planen för nästa år verkar vara rätt bestämd. Det är nog mest långtidsplanen som är väldigt luddig. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *