06 maj

Mer Wonder till folket!

5_1

Har du läst den här boken? Har du inte gjort det så har du missat några timmars skratt, gråt och förundran. S läste den i engelskan förra året och jag passade på att läsa den efter henne. Idag blev jag påmind om dess förträfflighet då min engelskprofessorväninna lade upp en länk på böcker som folk gärna rekommenderar till släkt och vänner. Själv kan jag bocka av elva av de 31 böckerna och ser fram emot att läsa en hel del fler!

Här hemma håller tjejerna på att knyta ihop säcken för den här terminen. Sista skoldagen är den 27 maj. För 18-åringen är det mer hektiskt. På fredag måste han anmäla sitt sista slutprov i engelska och det datumet blev han uppmärksammad på idag. Han hade räknat med 1,5 vecka till, men med lite eld i baken och sådär ska det säkert gå bra. Hoppsan!

Jag är rätt glad över att vi inte behöver lägga ut 16 500 kronor på ett svenskt studentfirande. Vi nöjer oss med en graduationbarbecue tillsammans med släkt och vänner precis innan jag och barnen åker tillbaka till Sverige. Innan dess får G chansen att åka med några vänner och deras husbåt på Lake Powell i fem dagar. Googla stället så får du se varför jag är lite avis och gärna hade följt med!

4 thoughts on “Mer Wonder till folket!

 1. Vad härligt för Gustav! Johan och min Gustav har också varit vid Lake Powell några gånger och åkt båt och ring efter båt.
  Får Gustav en svensk gymnasieexamen också, eller ”bara” en amerikansk?
  Apropå det där med svensk student och prislappen på densamma – nog kan man kosta på en amerikansk examen så den blir dyrare än 16500? Och nog kan man ta studenten i Sverige utan att ”behöva” lägga ut en enda krona? Strängt taget är det ju bara att ta sitt betyg och åka hem. Det kostar ingenting alls och du har din student i alla fall. Vi själva hade lite mat hemma efter Johans student tillsammans med den lilla släkt vi har och det kostade inte mycket. Snygga kläder har man till fler tillfällen än bara studenten och fester väljer man själv. Livet kan levas på alla nivåer. 🙂

  • Den svenska gymnasieexamen blir det ingenting av. Provo High byggde nytt football field efter första terminen och då hade de inte längre råd att erbjuda dyra IB-klasser. Nej, det här blir en gammal hederlig high school-examen. Han tog ett ACT-test också för att kunna söka till college. Han är bland de 3% i USA med bäst resultat, så vill han plugga här så är det nog inga problem. Grejen är väl snarare att han verkligen ogillar (”hatar”) skolan, så vi får väl se hur det blir med det.

   Den där studentartikeln var ju så klart utlagd med viss ironi. Jag tycker fortfarande att det har blivit en fasligt tjohej runt något som idag inte kräver någonting. Alltså, student blir man vare sig man varit med på lektioner eller ej, om man pluggat eller ej, om man engagerat sig eller ej. Det betyder mindre än någonsin och ändå så verkar det i många fall som att dessa 18-19-åringar tagit en doktorsexamen med tanke på alla festligheter och Nobelklänningar och annat. Jag såg det på nära håll i Segeltorp med gamla elever och vet att det inte bara är kungabarnen som är inne i den där svängen och att det är väldigt svårt att sticka ut om man bara vill passa in… Hur som helst kan jag lova att Gustav knappt hade klätt sig i kostym om vi varit hemma, så det hade nog inte varit några problem. När det gäller klädkonto så är han ingen stor belastning om man säger så, haha.

   ”Livet kan levas på alla nivåer.” Absolut. Jag kan inte annat än hålla med. Här i Utah lever vi ”life elevated”, statens slogan. Det kan man tolka på många sätt. 😉

 2. Vilken begåvad son ni har! Skolan är väl för tråkig för honom, helt enkelt. Det ska bli mycket spännande att se vad det blir av honom. Jag tänkte fråga vad han planerar framöver, men kände hur komplicerat det är att beskriva ens barns planer (jag tänkte berätta om Johan, men kände att jag trampade in på någon annans privatliv och raderade allt igen) så jag frågar inte. 😉 Hälsa honom i alla fall från Johan och oss andra!

  • Begåvad räcker dessvärre inte då man försöker fiska efter studiemotivation. Men det är precis om du säger. Skolan tröttnade han på för länge sedan och det räckte inte att han fick en toppenlärare i matte och NO på högstadiet. Vi får väl diskutera ungdomarnas planer över en kopp te i Uppsala någon gång innan nästa årtionde kanske. Och hälsa tillbaka! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *