04 maj

Fint så!

Klockan är bara 8.30 och jag har ändå hunnit med en hel hög med glädjor.

 • Jag vaknade av en perfekt fläkt in genom balkongdörren istället för av alarmet på mobilen.
 • Mamma ringde för att ge följande besked efter besöket hos onkologen i Lund: inga cancermarkörer i blodet, fina lymfkörtlar och inga tecken av cancer på magnetröntgen. Och Far har gått ner 10 kg efter att ha påbörjat behandling för hjärtsvikt och mår mycket bättre!
 • Väderleksprognosen säger åska varje dag från i morgon fram till lördag. Jag älskar åskvädren som drar fram då och då mellan bergen och hoppas på några rejäla urladdningar! Naturen mår väldigt bra av det.
 • Träning no. 1 för dagen är avklarad och jag har fortfarande yoga att se fram emot i kväll.
 • Ordning och reda på skrivbordet. Både min och yngsta dotterns kreativitet ges större utrymme på det viset.
 • ”Överlevnadspaket” till ung mamma monterades och levererades i går. Jag är fortfarande glad. ”Saligare att giva än att taga”, eller vad det nu är man säger.
 • Det är bara 43 dagar kvar tills vi åker till Sverige.
 • Storbritanniens nya lilla prinsessa har fått namnen Charlotte Elizabeth Diana. Charlotte är jättefint, jag ville alltid heta Elisabeth när jag var barn och så tycker jag alltid att det är fint att man hedrar kära som har gått före genom att låta deras namn leva vidare. Bra jobbat Kate och William!
 • Hade mormor Elsa levat hade hon fyllt 95 år idag. Min mormor var en komplicerad varelse, men idag firar jag alla hennes goda sidor och hennes kärlek till fest och glamour! Så grattis mormor. Mindre harpa och mer dansband där du är nu hoppas jag. Jag har dessutom namnsdag och det kan man också fira om man vill!
 • Alla mina Star Wars-vänner har önskat ”May the Fourth be with you”. Jag gör detsamma.
 • Tre av oss hade en fotoutmaning med tema ”ljus” i går. Det här var våra personliga favoriter. (Hur gör man en fotoutmaning? Man bestämmer ett tema eller ett motiv och så får varje deltagare tolka som man vill.)

4_1G

4_2E

4_4M

 • Sist vill jag dela med mig av ett citat som en bekant påminde om häromdagen. Allas vår Astrid Lindgren var en fantastisk människa på många sätt och vis. Hör bara: ”Vad som inte är livets mening vet jag. Att samla pengar och prylar och grejer, att leva kändisliv och fina upp sej på damtidningarnas kändissidor, att vara så rädd för ensamhet och tystnad att man aldrig hinner i lugn och ro tänka efter: Vad gör jag med min korta stund på jorden?”

Må din dag vara fin på alla sätt och vis och må du kunna säga ”tack för en underbar, vanlig dag” när du går och lägger dig i kväll. Peace.

6 thoughts on “Fint så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *