29 apr

Payson och Benjamin.

I går följde jag med tre finfina granndamer i 70-årsåldern till ett Open House för Payson Temple. Supertrevligt! Det är verkligen givande att ha vänner i alla möjliga skeden av livet.

Jag är en av de största drullputtarna jag känner och inte blir det bättre av att jag både är lättblödande och har blod som ger extra tjusiga blåmärken. När jag skulle ta mig ut ur bilen såg jag mig tydligen inte för och fick en spricka i en tå (jag tror inte jag har brutit den) eftersom jag ville rädda min kamera. Låt mig bara säga att det dessutom finns ett fint DNA-spår från mig på parkeringen…

29_3

Den arkitektoniska behållningen av det här besöket var de alldeles fantastiska blyglasfönstren med äppelblomsmotiv som har tillverkats av Holdman Studios. (Payson hade fullt av äppellundar förr i tiden, så man har denna viktiga del i samhällets historia med som genomgående tema.) Man fick inte fotografera under rundturen, så de här fotona har jag lånat från Holdman Studios hemsida.

29_4

29_5

Känner du till Benjamin Franklin Stewart? Det gjorde jag inte heller fram till i går, men nu vet jag vem han var. Det är en av min granne Sylvias förfäder! (Hon har en annan Benjamin Franklin på pappas sida och bland släktingarna där finns också en George Washington, hehe.) Benjamin Franklin grundade 1860 ett litet samhälle som heter Benjamin här i Utah County. Det bor drygt 1000 människor där idag och Benjamins namn lever fortfarande kvar. Visst är det lite coolt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *