08 apr

7_4

Idag önskar jag att det fanns något att säga för att göra saker och ting bättre eller lättare att hantera, men vad? Vad säger man till vännen som har vakat vid sin systers sida efter att denna har valt att svälja 300 sömntabletter och hamnat i koma? Vad säger man till grannen som vårdat både sin mamma och sin make i hemmet i flera år och som inom loppet av en månad förlorat båda två? Vad säger man till vännen som fått en cancerdiagnos och som förlorat både nära och kära i samma sjukdom? Vad säger man till vännen som inte kan sluta gråta, som inte hittar glädje någonstans? Vad säger man till vännen som vill ha svar där det inte finns några att hämta? Life sucks. Så enkelt är det. Men livet är också underbart och fantastiskt. Glädjorna finns där.

Teveserier kanske inte är de bästa källorna för visdom, men det här citatet från ”Call the midwife” kan jag inte glömma: ”You will feel better than this. Not right now, but you will. You just keep living until you are alive again.” Idag lånar jag de orden.

4 thoughts on “

    • Du har rätt. Allt kan sägas med mer eftertryck då det handlar om verkligheten. Särskilt med den verklighet som berör oss alla vare sig vi valt det eller ej (liv och död)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *