Påsklov, tisdag.
Sovmorgon (Ja, vad då, klandrar du mig? I morgon ska jag upp klockan sju och träna.), bullbak (min kompis som älskar kanelbullar fyller år idag och ett par Sverigebekanta kommer förbi i morgon eftermiddag), födelsedagslunch på salladsrestaurang, skjuts av barn, TJ Maxx, projekt 2/5 avklarat, middag, föreläsning av Glenn Greenwald, vändtia.
Idag gav jag mig på snurrebullar. Jag tycker de blir så fina, fast det jag inte gillar är att fyllningen åker ut.
Hemgjord mandelmassa till fyllningen. Sjukt god och inte alls så söt som köpesorten. 200 g skållad, mald mandel körs i matberedare med 1 dl socker och 1 dl florsocker (fast jag tog lite mindre) och lagom lite mjölk eller grädde för att uppnå önskad konsistens.
Jag testade en ny fyllning idag, en ”allt möjligt”. Den blev jättegod, fast jag tror nog ändå att jag gillar vaniljbullar och kanelbullar bättre. Det här blev också lite för mycket fyllning. Hälften hade nog gett lite torra bullar, men jag brukar lägga 130-150 g smör till en sats.
Rör ihop:
200 g rumsvarmt smör
200 g strösocker
10 g vaniljsocker
20 g kanel
10 g kardemumma
Strössla över efter att ha brett ut fyllningen på degen:
50 g mandelmassa