02 feb

Vilka klassiska stycken ska en amerikansk åtta känna till?

Här har du listan:

Sibelius – Finlandia
Rodrigo – Allegro con Spirito (Concierto de Aranjuez)
Rodrigo – Adagio (Concierto de Aranjuez)
Rodrigo – Allegro Gentile (Concierto de Aranjuez)
Copland – Appalachian Spring (Suite)
Debussy – La Mer, first movement
Stravinsky – The Rite of Spring
Rossini – Overture (the Barber of Seville)
Rossini – Largo al Factorum della città (the Barber of Seville)
Verdi – Questa o Quella (Rigoletto)
Verdi – Figlia… Mio Padre (Rigoletto)
Verdi – La donna e mobile (Rigoletto)
Verdi – Bella Figlia dell’amore (Rigoletto)
Bartok – Allegro Barbaro (Mikrokosmos)

Edit: Det här är alltså listan man ska beta av i åttan, inte fram tills man är färdig med åttan. Det är därför Amadeus och grabbarna inte är med.

2 thoughts on “Vilka klassiska stycken ska en amerikansk åtta känna till?

    • Din lista klarar man av på ett tidigare stadium. 😉 Alla utom Grieg upp till sexan, Grieg i sjuan. Jag tycker det är en spännande lista och kan säga att jag tycker den är jättebra! För mig är Copland lite udda, men så är jag inte amerikan heller. Béla Bartók var en av min polske fiollärares favoriter, så dessvärre fick jag både lyssna på och spela hans kompostioner mer än jag hade önskat och känner inte att hans musik har gjort mig bättre. Ingen favorit precis, haha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *