29 nov

Pie and Jam.

Varje fredagskväll dagen efter Thanksgiving har våra grannar ”Pie and Jam” hemma hos sig. Alla tar med sig en paj av lämpligt slag, några fällstolar om man har sådana och ett instrument eller två. (”Jam” syftar alltså inte på sylt utan på att man ska jamma tillsammans.) Vår familj var lite dåligt förberedda då det gällde önskelåtar (nästa gång, om vi blir bjudna då också, ska jag kopiera upp texter och ackordanalyser till de som vill ha), men det hade andra tagit hand om. Vi spelade och sjöng av hjärtats lust. Underbart! Alla var med utefter sina förutsättningar och vi hade allt från barn-utan-någon-musikalisk-erfarenhet till proffsmusiker i orkestern. Instrumentsammansättningen var också kul. Oljefat, ukulele, fiol, gitarr, blockflöjt, saxofon, piano, maracas, claves, tvättbräda, trummor av olika slag, trumpet, rösten… Det fanns något för alla! Jag kan varmt rekommendera detta upplägg. Glöm förresten inte pajerna när du spelat klart.

28_1

28_2

28_3

2 thoughts on “Pie and Jam.

  1. Det här är höjden av idyll. Har dock svårt att se att vi skulle dra ihop något sånt här, kanske när Sebbe aka sångfågeln blir äldre! (Det verkar som att storasyskonen, dvs du och Stefan, tog med er det mesta av musikaliteten när ni föddes…)

    • Det är klart att ni skulle kunna göra det här! Ni känner ju massor av folk som kan spela både det ena och det andra. Det man kan göra är ju också att skicka ut ett gäng noter innan och be folk komma lite förberedda i alla fall, och som sagt, det räcker att man kan sjunga eller spela tamburin. Det finns plats för alla! Både du och Tobbe har tillräckligt med musikalitet för att det ska räcka väldigt långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.