20 nov

Om jag skulle skaffa mig en ny ovana så skulle det bli…

… men nej, usch, inte behöver jag önska några ovanor! Det skulle i så fall vara något nyttigt, som att vara allergisk mot skrynkliga kläder och att jag därför skulle stryka de få kläder som stryks här hemma på en gång istället för att lägga dem i en hög.

Tre ovanor jag har haft är att suga på tummen, att bita på naglarna och att ha radion på jämt. Alla dessa hjälpte mig att vara lugn antar jag. Tummen kommer jag bara ihåg att mamma hörde mig ligga och ”snutta” på utan någon tumme då jag var ganska gammal. Bitandet var min jobbigaste och mest störiga ovana och jag jobbade hårt och länge med att sluta. När jag flyttade till Tumba och bodde själv i en stor tvåa blev det alldeles för tyst för mig. Jag var 22 år gammal och hade flyttat hemifrån då jag var 18, men jag hade aldrig bott helt själv. Det blev så tyst att jag mådde dåligt och radions ”sällskap” kändes bättre än ingenting. (Vådan av att växa upp i en stor och bullrig familj…)

Min souliga kompis J tipsade om följande jam session. Jag är nu inte särskilt soulig, men det här svänger och jag älskar att kolla på dessa gentlemäns musikglädje. Härligt!

Tacksamhetslista 20 november 2014

symaskinen och det faktum att M sparade den i sitt förråd i 18 år så vi kunde få den tillbaka
clementiner och clementiner igen
Grumme Tvättsåpa finns på amazon.com och en flaska är på väg hit
vetskapen om att lagom inte alltid är bäst
min familj
benvärmare
vår amaryllis har börjat ta sig
pepparkaksdeg på gång

2 thoughts on “Om jag skulle skaffa mig en ny ovana så skulle det bli…

  1. Så mycket fint på din tacksamhetslista vännen. Pepparkaksdeg… ljuvligt gott. Och clementiner, som vi vräker i oss just nu. De går helt enkelt inte att motstå. 🙂 Jag har tyvärr inte lyckats bli av med min ovana att bita på naglarna ännu. Det är svårt det där, med något man har gjort hela sitt liv. Utan egentligen förstå eller ens undra mycket över. Kanske dags att jobba med min dåliga vana nu. Bara för att visa för mig själv att jag kan.

    Sköt om dig kära vän och ät lite pepparkaksdeg för mig också.♥

    Kram

    • Det är roligt med fina nagellacksnaglar. Ja, om du nu vill ha lite slutabit-pepp! 😀 Jag behöver inte övertalas att äta pepparkaksdeg, haha.

      Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *