15 nov

5 saker jag blir glad av i vardagen.

Ja, nu är det ju inte jag som har bestämt mina bloggtitlar för november själv, men nog tycker jag det är lite märkligt att sitta här och vara glad över vardagsglädjor när jag har fullt upp med att njuta av helgen! Hm.

  1. tidiga morgnar med en varm kopp örtte (lika mysigt  varje gång)
  2. ett yogapass
  3. levande ljus (många)
  4. familjemiddag
  5. en varm säng i ett svalt sovrum

Jag hade kommit på fler om jag hade fortsatt. Det var visst inte så svårt, särskilt inte eftersom jag redan har rätt frekvens inställd i hjärnan nu under mina trettio tacksamma dagar!

Idag hann jag ligga i Lalaland rätt länge och njuta av att jag inte behövde stiga upp, men jag steg ändå upp förhållandevis tidigt med tanke på att det var lördag. Jag och äldsta dottern hade nämligen bestämt oss för att åka till Jo-Ann och handla tyger till köksstolarna och pianopallen innan alla tygtokiga damer skulle göra väntetiden vid klippdisken till en plåga framåt eftermiddagen, särskilt idag då man fick 25% rabatt på allt inklusive reagrejerna. Vi strosade omkring länge och väl, tittade på fina mönster (E ska ge sig på ett nytt klädsömnadsprojekt och försökte hitta det mest perfekta), körde igenom alla julgrejerna med ett halvt öga öppet (jag vet, det är första advent om två veckor) och hittade både ett och två fynd.

Vi har beställt en häftapparat som kostar mindre och har fått mycket bättre betyg än den bästa de hade på Lowe’s, så själva omklädningsprocessen får vänta tills mitten av veckan, men här får en du känsla av hur det färdiga resultatet kan bli:

15_2

Jag trodde jag skulle kunna visa en vacker snöbild här från trädgården också, men den enda snö jag kan se ligger uppe på bergstopparna. Alltså, jag inte inte ledsen för det, men när man förberett sig i en hel vecka på oväder och det enda som händer är att man fryser om näsan när man är ute så blir det något av ett antiklimax.

15_3

Så. Nu ska jag och yngsta stjärnan laga kåldolmar. Önska lycka till! Kålhuvudet verkar lite skabbigt.

Tacksamhetslista 15 november 2014

varm vetepåse (Tack V, du är alltid med mig, vareviga vinterdag tills den där påsen från Hemtex går sönder. Hoppas att det aldrig händer)
tonåriga barn (idag står det på den här listan)
en ingenjörstänkande make som kan lösa till synes omöjliga uppgifter
granatäpplen
husmanskost
roliga jobbuppdrag
Netflix
bergen
nytvättade golv

2 thoughts on “5 saker jag blir glad av i vardagen.

    • Jag hoppas det! Och så hoppas jag att det blir mycket roligare än det där gråmelerade som sitter på nu. Praktiskt i all ära, men jag tycker det är fint med lite färg. Jag klär hellre om en extra gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *