26 okt

To make you feel my love.

En av Bob Dylans vackraste sånger är ”To make you feel my love”. Du har säkert hört den. Kanske i Billy Joels tappning? Eller Adeles som blev väldigt populär. Själv gillar jag Garth Brooks version, men det är väl min irriterande countryådras fel.

Idag har jag och döttrarna lärt oss om personlig säkerhet och varit på IKEA. Säkerhetsföreläsningen var dessvärre rätt torr, men jag blev lite sugen på att köpa ett par jogginghandskar med inbyggd pepparsprej eller varför inte en nätt liten puffra? (OBS! Hoppas att ironin gick igenom.) Alltså, jag hatar verkligen att känna mig styrd av rädsla. IKEA-besöket innebar lite mer julmust och lingonsylt till förrådet, fler ljus så klart, några nya juldekorationer och ett par grejer till. Mission accomplished!

Kvällen snurrade snabbt förbi då jag och maken tog med oss en ask Paradischoklad till Montaignegruppen. Idag pratade vi om kläder, vanor och hur vi vänjer våra barn vid den väg de bör vandra. Hur gör du?

Killen som undervisade oss om säkerhet byter husnycklarna en gång om året, har automatlåsande lås i alla dörrar, extralånga skruvar och metallbricka i dörrkarmarna, pepparsprej i fickan, ficklampa med ”inbyggt vapen”, ”tazer” (tror det är liknande elpistol), springer aldrig själv eller med hörlurar i öronen, låser alltid bilen samma sekund han sätter sig i den och delade med sig av en mängd andra tips. Milda makter! Jag skulle se potentiella kriminalpsykon överallt om jag var sådan!

2 thoughts on “To make you feel my love.

  1. Hej vännen!
    Längesedan jag skrev hos dig. Skönt att allt är bra, kan det vara annat efter denna goa sommar. Jag får perioder av nojor då jag köper timer till lamporna och funderar över inbrottsrisk och ja, jag är faktiskt rädd när jag går hem själv från bussen sent på kvällen. Pepparsprej, hum tror inte jag hade vågat använda det men jag håller hårt i nyckel knippan i fickan. Vi har pratat om larm men det har stannat där. Synd att man ens behöver fundera i de banorna. Annat är det med barnen. Jag har pumpat dem fulla med att inte prata med främlingar och att på inga vis i världen följa med någon de inte känner eller för den delen inte åka svart taxi. Hua mig!!!
    Stor skåne kram min vän!
    Kristina

  2. Hej Kristina! Vad roligt att du skrev ner dina tankar om personlig säkerhet! Svarttaxi är nog läskigast av allt, men jag vet flera som körde det i Karlskrona för många år sedan och varken chaufförerna eller passagerarna var några läskiga människor. Däremot körde min morbror vanlig taxi och blev attackerad av en påtänd galning som försökte döda min morbror med en skruvmejsel och sånär lyckades, så man har aldrig några garantier! Tack för Skånekramen. Den värmde! En tillbaka till dig också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *