31 aug

20-årsfirande i Park City.

Maken hade fixat en helg i Park City till oss två för att fira de 20 år vi har varit gifta. Trevligt! Lagom långt borta för att inte kännas ”hemma” och lagom nära för att inte behöva sitta många timmar i en bil.

I går kväll åt vi den bästa sushi jag någonsin ätit, hur konstigt det nu än låter. Ska du hit kan jag tipsa om hur du hittar till den lilla restaurangen där fiskunderverk uträttas dagligen.

Visste du att vinter-OS 2002 utspelades bl a här i Park City? Idag besökte vi olympiabyn, fick se amerikanska landslaget i freestyle öva och åkte linbana upp till basen för backhoppningen.

När man befinner sig i Park City är det dumt att inte ta en runda inne på Tanger Outlets. Den här gången hittade maken två par ursnygga skor för ca 650 kr. Jag köpte träningskläder på Nike, vi hittade presenter till äldsta dottern som snart fyller år och så plockade vi på oss lite annat smått och gott.

Inne i den gamla gruvstaden Park City som höll på att dö ut på 50-talet rör sig numera mycket pengar. Stans affärsverksamheter, inklusive skidorterna runt om, drar numera in över en halv miljard dollars om året!!! Kanske har också Sundance Filmfestival (som mest går av stapeln här) något med saken att göra?

För övrigt har jag blivit förälskad i Michael Fatalis fotokonst. Fatali tar högupplösta foton på naturens mest fantastiska skapelser med ”riktiga doningar”. Inget photoshoppande här! Jag rekommenderar en tur på hans hemsida. (Hans hustru Morgan är för övrigt väldigt, väldigt trevlig.)

IMG_7483.JPG

IMG_7470.JPG

IMG_7469.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *