30 jul

Namn och kräftgång.

Yngste Håkanssonbrodern gifter sig i augusti och passar på att föra blivande fruns namn vidare. Minsta systern fick namnet Karin men har alltid kallats Kajsa. För att undvika missförstånd har hon nu tagit sitt smeknamn som förnamn och passade på att lägga till Ivarsdotter. Själv är jag bara Monnah och Mamma hela sommaren, men jag tror att jag fortsätter låta dessa vara mina inofficiella namn.

Varför började jag fundera runt namn nu då? Jag är ansvarig för bröllopets placeringskort och har skurit papper, målat och skrivit de senaste dagarna. Det har varit jätteroligt att gå igenom närmare 100 namn. Kvist, qvist eller quist? C eller k? Med bindestreck eller utan? Tänk så många känslor som ligger i de där bokstäverna. Jag gifte till mig ett efternamn som är smått omöjligt att stava rätt för de flesta, så jag låter folk skriva lite hur de vill utom i officiella sammanhang där jag kan råka illa ut om ett N saknas. Mitt förnamn ska däremot stavas med C och inte med K. Hur känner du för ditt namn?

I går kom Far hem med en massa kräftor, å80 stycken närmare räknat. I morse hade jag därför det lite sorgliga nöjet att avsluta dessa delikatessers liv i en kokande lag av vatten, porter, salt, socker och dillkronor. Nu håller vi tummarna för att de smakar gott i morgon.

20140730-123747-45467524.jpg

20140730-123813-45493380.jpg

One thought on “Namn och kräftgång.

  1. Mit Bindestrich bitte ( : Ich wäre so gerne mit bei den Vorbereitungen dabei! Denke an Euch alle aus der Ferne und war – statt im Norden – mit den Kindern gerade im Süden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.