25 jun

Sturkö, Knösö, frallor och tårta.

Varje sommar blir det minst en utflykt till Andréns bageri. Nu mår inte jag särdeles bra av bakverk, så jag äter ingenting. Några minuter inne i den där magiska doften gör mig nöjd nog. Medföljande barn får gratis bulle, men jag har aldrig lyckats räkna ut hur gammal man är då man är för gammal för den där bullen. För dig som har glädjen att besöka detta trevliga utflyktsmål kan jag rekommendera dubblingar, rågskorpor och örfilar.

20140625-093540-34540507.jpg
I går var det dags för den årliga sammankomsten som jag och några grundskolevänner brukar ha. Det var rysligt trevligt. Den här gången var vi på vackra Knösö. Matvete, kyckling och massor av annat gott var det i salladen som värdinnan hade gjort. Min kusin hade bakat en nöttårta med citronkräm, jordgubbar och grädde och hon bjöd också på te gjort av egenodlad chokladmynta. Sådan vill jag också ha i min trädgård!

Naturligtvis var det trevligt med det goda vi åt, men allra bäst var själva diskussionerna, promenaden i den värmande kvällssolen och att faktiskt tillbringa tid med några som jag såg varje vardag under skolåret från lekis till nian. Idag ser våra liv ganska olika ut även om mycket känns ”same, same but different”. Vi har barn och tonåringar, åldrande föräldrar, känner oss lite mittemellan, en har börjat omskola sig och flera andra är sugna på detsamma, alla känner att skinnet på näsan har blivit lite tjockare och vi aktar oss för att bli tjuriga och arga tanter.

20140625-094559-35159637.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *