23 maj

Förortsbonde.

Livet fortsätter här på landet mitt i byn. Våra fågelungar växer så det knakar. De fyller redan ut hela boet själva då de ligger och sover och så har de börjat öppna ögonen. Vackra är de fortfarande inte. De ser verkligen ut som dinosaurier om man ska tro paleontologer och annat folk som tolkar forntida skelett.

23_2

Våra tamfåglar mår finfint. Det verkar i alla fall så. Hönorna fortsätter värpa underbart goda ägg med nästan orange gula. Jaja ligger på två ankägg och beräknad nedkomst är nästa helg om nu befruktningen har funkat. Newman, en av ankorna, ligger lite sent omsider också på ett gäng ägg, men hon har många fler samlade under sig. Jajas beräknade nedkomst är nästa helg och Newmans ägg får vi nog vänta lite längre på. Både hönor och ankor verkar leva gott på småkryp som de plockar runt fruktträden och vi har inte heller problem med sniglar längre. Vi får väl se om frukten blir bättre i år på grund av detta eller om enda lösningen på de maskätna äpplena och päronen är besprutning.

23_4

Lite rolig ”före och efter”… Här kommer ”mittemellan”, en låda frostförstörda penséer som jag planerade att slänga då de såg helt oanvändbara ut för några veckor sedan. Innan var de blad som här är bruna helt genomskinliga och sönderfrusna, men jag vägrade ge upp.

23_6

Efter ett tag i sol och med lite extra bevattning hade de tagit sig så bra att jag vågade mig på att sätta dem i en kruka. Titta, så fint det har blivit!

23_5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *