19 nov

Hur hanterar ni läkare…

… som är puckade? Alltså, min läkare lyssnar nog inte på mig. Jag har varit på besök fram och tillbaka sedan i våras. Något är inte bra. Jag fick upp blodvärdet till 130. Referens är 117-153 och jag hade 89 vid mitt första besök i våras då jag var väldigt trött. Nu har jag inte ätit några järnpiller på en månad och tröttheten har kommit smygande tillbaka. Veckans Hb-värde var 121, alltså nära den nedre gränsen igen. Inte bara det. När jag läser min blodanalys kan jag, utan att ha någon vårdutbildning, se att de flesta av mina värden är precis på gränsen till dåliga utom P-TIBC-värdet som är för högt och därmed visar att jag har (Tada!) järnbrist… Jag berättade för dr T att jag tappar massor av hår trots att jag ätit B50-tabletter sedan förra året. ”Jaha, men då kanske tabletterna döljer om du har b12-brist”, sa han vid besöket. Ingenting av detta är nämnt i brevet jag fick i går med provresultaten.

”Hej! Jag hoppas att du mår bra. Jag har fått svar på prover. Det visar tecken på en lindrig järnbrist. Du får återigen ta järntabletter, en tablett dagligen. Ny kontroll i smb med läkarbesök om ca 6 månader rekommenderas.” Eh. Jodå. Nog tänker jag gå till en läkare, men inte om sex månader. Jag ringer till vårdcentralen på måndag och ber att få komma till en annan läkare. Att ha järnbrist är inte ”naturligt”. Jag vägrar käka piller som döljer det som egentligen är fel. Någon som har erfarenhet av det här?

6 thoughts on “Hur hanterar ni läkare…

  1. Tror att det är det ända rätta… att byta läkare. Så har jag fått göra, båden en, två och tre gånger. Det är tyvärr så vården fungerar idag. Får man inte hjälp av en, får man välja en ny!! Stå på dig, för det gäller att orka slåss för sig själv och lita på sin kropp, till slut hamnar man rätt och får hjälpen man behöver!!

    Stor KRAM

  2. Vilken mupp. Byt och stå på dig. Är det något vi har lärt oss av alla konstiga sjukdomar hos vänner och familj, är det att bara du känner din kropp bäst. Vägra ge upp, var tjatig, det är det enda sättet. Jag tror förresten att jag är din mest trogna bloggläsare. Är inne 3-4 ggr om dagen och kollar om det kommit upp något nytt. Jag vill ha massor och massor av bilder! Kram

  3. Inte har man järnbrist bara utan anledning! Kanske om man äter dåligt och det tror jag verkligen inte att du gör 🙂 Hoppas att du får mer hjälp av nästa läkare. *kram*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *