14 maj

Årets första grönsaksskörd!

Nu ljög jag lite i överskriften. Vi har redan skördat spenat som sattes i höstas och som vi njutit av då och då under våren, men idag var det dags att plocka in de första rädisorna för den här säsongen. Resten av sådden, främst morötter och rödbetor, har varit lite, eller mycket, klenare i starten. Tomatplantorna har maken vårdat med sådan ömhet att om inte de ger en överdådig skörd så kommer jag att bli förvånad. De första provexemplaren planterades ut för några dagar sedan och resten kommer att sättas i jord under de kommande dagarna.

13_4

Vad är förresten bästa sättet att bli av med ogräs? Pilla upp vartenda litet strå för hand, hacka bort eller täcka med gräsklipp? Vad säger du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *