24 apr

Skillnad på köpeägg och egna?

23_1

Till vänster ett ekologiskt ägg från en höna som inte har behövt sitta i bur. Till höger ett av våra egna hönsägg. Vilket tror du är bäst?

2 thoughts on “Skillnad på köpeägg och egna?

  1. Vi brukar köpa/få ägg från en bekant som har ”trädgårds-höns”, de äter visserligen inte helt ekologiskt foder men får å andra sidan skutta omkring som de vill hela dagarna. Om vi lämnar en tom äggkartong (och ibland en blomma eller en flaska vin etc.) så får vi en kartong fylld med ägg i blandade storlekar och färger. (Underbart vackert) Man får visserligen tänka ”tre små = två stora” när man följer recept men barnen känner skillnad på fin-pannkakor och ful-pannkakor! 🙂 Då ÄR det verkligen skillnad på smaken, tänker jag.
    Nu har vi fått nöja oss med butikens eko-ägg hela vintern men äntligen värper hönorna så bra igen att de har ägg över. Jippi!

    • Jag tycker det är underbart att era barn känner skillnad på pannkakorna! (Våra barn har aldrig gillat skolmaten och tycker det var konstigt att deras kompisar åt plastpannkakorna som serverades i skolan. Hihi.) Grattis till goda vänner och rätt kontakter. Mat av god kvalitet är både trevligt och nyttigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *