12 mar

Det känns i luften.

En bekant kom förbi med några jordgubbsplantor i shorts. Solen skiner obarmhärtigt på de smutsiga fönstren. Maskarna dyker upp när man drar upp överflödiga grästuvor och ogräs. Stora snöflingor ena dagen och tio grader nästa känns fullkomligt normalt. Det är vår nu!

12_4

Jag försöker nu utmana mig själv då det gäller mina kunskaper i Photoshop och Illustrator. Det ingår i mitt årsprojekt Ett Litet Ord (reach). Jag har alltid utgått från att jag har haft ett problem eller ett uppdrag att lösa. Nu funderar jag istället på vilka kunskaper jag saknar och har bara de senaste veckorna lärt mig nya kortkommandon (som jag hade haft nytta av för länge sedan) och annat klurigt. Dessvärre verkar det som att den äldsta dottern håller på att gå förbi mig när det gäller dessa tekniska utmaningar, men det är något som jag bara uppmuntrar!

Bra sätt att fira våren:

SMASKIGA REVBEN!

Dry Rub:

4 msk chilipulver
2 msk vitlökspulver
2 msk malda senapsfrön
1 msk havssalt
2 msk spiskummin
1 msk koriander
2 msk paprikapulver
1 msk torkad, malen chipotlepeppar (vi tar mycket mindre, och vi drar gärna ner till ca hälften av chilipulvret för tjejernas skull)

Pulvret räcker till två stora revbensspjäll eller tre ”baby back ribs”. Se till att skära bort hinnan på baksidan av revbenen som ev. inte har skurits bort av slaktaren innan du gnuggar in köttet ordentligt med pulver. Låt gärna ligga och dra i kylen väl inpackat i plastfolie några timmar innan de åker skjuts in i ugnen i 150°C. Lägg spjällen med benen neråt över ett galler på en aluminiumfolieklädd djup bakplåt och ringla lite olivolja över. Grädda i en timme. Vänd plåten (inte spjällen) en gång i halvtimmen efter det tills du har gräddat dina revbensspjäll i 3,5 h. (3 h för baby back ribs.) Smaklig spis!

6 thoughts on “Det känns i luften.

 1. Er vår låter härlig tycker jag. Här i Skåne rusar våren på även om vi precis har ridit ut den andra stormen på bara några få dagar. Storm med 10 plusgrader känns trots allt helt ok i jämförelse med all snö som stora delar av landet fått idag.

  Jag märker samma tendens i vårt hem. Att tonåringarna marscherar om sin mamma då det gäller tekniska kunskaper (och senaste musiken). Men det är guld värt för med ens har man egna privatlärare som mer än gärna delar med sig av alla sina guldkunskaper i utbyte mot mat och husrum och en mindre pinsamt okunnig mamma. 😉

  Här hemma gillar vi revben så ditt recept ska definitivt testas framöver. Tack för det! 🙂

  Sköt om dig och fortsätt njut av våren.

  Kram Lotta

  • Ja, idag har vi i sanning råkat få en riktig storm hit! Strömavbrott och allt – inte precis något vi är vana vid. Lite spännande, väldigt skönt (det är så frigörande då vinden drar igenom luften tycker jag) och rätt kul också. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *