14 dec

Lucia 2013.

Vi blev uppvaktade av det finaste lussetåget någonsin i morse, maken och jag. Frukost på sängen av Pippi Långstrump och hennes vänner (Tommy och Annika?), änglasång och levande ljus. Det var så vackert! Förra Lucia försvann lite i en dimma, men innan dess var Luciamorgnar alltid förknippade med viss stress sedan många år tillbaka. Upp tidigt och antingen skulle jag sköta Lucia på jobbet eller så var det något barn som skulle ha Luciamorgon inne i Stockholm. Idag fick jag lite sovmorgon, nybakade lussebullar (Äh, de bakade jag själv mitt i natten, men ändå.), skalad clementin, te och apelsinjuice. Härligt!

13_3

Två av Staffans fålar fem bor hemma hos oss sedan förra julen. Det tackar vi Svärmor för.

För övrigt har vi jobbat och lyssnat på det underbara lusseprogrammet från Örebro som gick på SVT. Jag har också lyssnat många gånger på Petra Marklund och Magnus Carlson som sjöng Fix You så jag grät en skvätt. (Den där texten betyder mycket för mig. Ibland drabbas jag av förtvivlan över att på grund av olika anledningar inte kunna hjälpa några av de som betyder mest för mig. Då lyssnar jag gärna på Fix You och blir lite fixad själv på köpet.) G hade en genomkörare med sitt Steel Band då de ska ha julkonsert på måndag kväll. S och jag åkte på julklappsturné, så nu har hon också fixat sina julklappar. Det låg många tankar bakom vem som skulle få vad och varför och hur mycket det fick kosta och om det kanske var så att mamma och pappa skulle betala eller om pengarna skulle resa från hennes plånbok. Hm. Vi hade väldigt trevligt i alla fall! På Barnes and Noble bjöds vi på fantastisk live-musik av en gitarrgrupp med en violinsolist. Jag kunde ha stått där hela kvällen och lyssnat. Så vackert det är med klassiskt gitarrmelodispel. Mjukt och harmoniskt, särskilt med fiolstämman till. Rysningar längs ryggraden fick jag i alla fall och jag förstod inte hur folk bara kunde ignorera dem och stå och prata en meter därifrån. Vi är väl olika som människor antar jag!

13_1

E och jag pysslade julkrubbor med ungdomsgruppen. De blev söta. Väldigt enkla och rustika! Caravan Shoppe är ett gäng tjejer som säljer illustrationer och idéer på diverse olika projekt och de bjuder på olika stilar och olika svårighetsgrader. Kika in hos Caravan Shoppe så får du se vad de har att erbjuda! Du köper filer som du laddar ner och så får du en lista på vad du behöver köpa själv (träbitar i rätt dimensioner, Mod Podge osv).

2 thoughts on “Lucia 2013.

  1. Blir så varm att läsa om ert luciafirande vännen. Så gott ni har det där borta på andra sidan det stora havet. Julkänslan breder ut sig som ett varmt täcke.

    Här hemma var det en av de första luciamorgnarna på länge som det inte har fixats med lucianattlinnen, kameror och frisyrer. Något ovant och lite tomt. Men så är det ju. Allt har sin tid. Och att titta på lucia tillsammans på tv på morgonen innan skola och jobb är inte dumt det heller. 🙂

    Ta hand om dig vännen och ha en fin tredje advent.

    Kram Lotta

    • Ja, vi gör vad vi kan för att ge oss själva och barnen det bästa som går med tanke på omständigheterna. Trots allt var det ett vuxet beslut att dra hit, även om de två äldsta och maken var de som drev på det hela. 🙂

      Det där med att allt har sin tid har jag lite svårt att acceptera. Jag blir så himla nostalgisk av allt möjligt, men jag inser ju att det är härligt med de stora barnen som tar en hel del ansvar själva.

      Ha en fin tredje advent du också! <3 Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *