27 nov

Jag kunde inte hålla mig…

26_4

I morgon har vi Thanksgivingförberedelser hela dagen, på torsdag kommer våra vänner hit för att fira ordentligt med kalkon och en massa annan mat, på fredag ska jag ta sovmorgon och förbereda pepparkaksdeg, julpyssel och städa och på lördag kommer några grannfamiljer över för att jula tillsammans med oss. När skulle jag hinna baka saffransbröd om inte idag? Och varför inte svulla ordentligt när man ändå håller på?

26_6

Jag och äldsta dottern degade, knådade och formade och snart hade vi ett gäng alldeles perfekta lussekatter. Vi spelade Dam med sonen och maken och var tvungen att dränka våra sorger i nybakat och julmust. Alla mådde bra i kväll, men i morgon vet jag minst två som kommer att må ruskigt dåligt. Vissa offer får man göra i saffranets namn! Jag skäms bara lite för att jag inte höll ut till helgen innan jag fick upp julkransen på ytterdörren, men annars njuter jag mest. Det här är verkligen min favorittid på året.

26_1

För övrigt har jag en svägerska som jag hade velat ha bakandes här under hela december. Nu får jag njuta av hennes bullar på ett vackert kort istället, men det är okej. Jag lär ju inte gå upp i vikt av pappersbullar och inte får jag ont i magen av dem heller! (Kära paleofrukost, jag återkommer i morgon bitti.)

26_5

Och så här svensk-amerikansk ser vår ytterdörr ut nu. Kransen köptes på Costco för en hundring. Då ingick de tre kottarna och de tre kvistarna med fuskbär i rött. Jag får ta en närbild så du kan se hur fin kransen egentligen är.

26_2

(Sådana här foton får mig att verkligen önska mig ett nytt objektiv till kameran. Jag är lite trött på fisheye-effekt på så många av mina foton! Jag vet, jag vet. Världsliga problem.)

6 thoughts on “Jag kunde inte hålla mig…

 1. Mums! så gott med lussekatter! Och julmust, jag undrar om de har de på IKEA… Isåfall är det helt klart värt en resa dit. 🙂

  Och, oj så länge sedan jag satt i lugn och ro vid datorn, jag fick läsa sex sidor bakåt i din blogg innan jag kom till något jag kände igen…

  • Vi köpte ett flak på IKEA och nu gäller det att hålla i flaskorna hårt så de varar änn’ till påska. Ja, eller åtminstone så vi får varsin flaska på julafton. 🙂 Hoppas att de har på ert IKEA också. Du kan väl ringa och kolla innan? 🙂

   Att du fick läsa så många sidor bak kanske mest betyder att jag skriver alldeles för mycket, haha! Hoppas att ni har det riktigt bra. Kram!

  • Det är något med lussekatter som gör att jag inte kan motstå dem! Jag förväntar mig alltid att bröd jag bakar här ska bli platta och hårda (det verkar som att många svenskar har problem med det här i Utah), men än så länge har vår Rapid Rise-torrjäst varit ytterst samarbetsvillig. Kram!

 2. Klart att du ska njuta vännen. Inte skämmas här inte. Och så gott med lussekatter och julmust. Nu blir jag sugen. Fast jag ska snart få te och nybakta pepparkakor. Döttrarna hade förbarmande över sin mamma som inte hinner baka just nu och bakade pepparkakor nu ikväll. Vilka änglar de är de där två.

  Och vilken vacker krans och dörr!

  Njut av allt det roliga som ni har framför er dessa dagar och ät en lussebulle för mig med.

  Kram Lotta

  • Te och pepparkakor går faktiskt inte av för hackor. Just nu dricker jag en kopp pepparkakste nästan varje kväll. Goda kryddor, men lite konstigt att dricka något som smakar pepparkakor utspädda i vatten.

   Roligt att du gillar vår krans och vår dörr! Dörren är väldigt tjuuusig. Vi är ju inte särskilt tjusiga av oss, men vi gillar dörren ändå, trots att varken vi eller möblemanget matchar.

   Hoppas ni också får en härlig adventstid! Lussebullen jag åt för dig var den godaste, bara så du vet.

   Kram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *