05 nov

Hushållsgöra.

Jag är ganska ordningsam av mig. Resten av familjen också. Makens största talang är inte direkt att plocka undan efter sig, men han var väl för gammal när jag träffade honom. Sonen är väldrillad, äldsta dottern är lite slarvig men innehar magiska städartalanger och yngsta dottern har ärvt sin fars känsla för att njuta av detaljer. De ser helt enkelt det som är vackert och blundar för störiga element. En gåva…

Idag plockade jag ur diskmaskinen, en uppgift som annars barnen tar hand om. Jag lade då märke till att kanterna var riktigt äckliga. Ordning är ju en sak, men att ha det rent och fräscht omkring sig är ännu viktigare. Jag bestämde mig för att ge kanterna på diskhjälpen en omgång och tänk, den blev som ny!

1. Urk!
5_3

2. Ännu mer urk.
5_2

3. Kanten efter en omgång rengöringsmedel och en trasa.
5_4

4. Skruven efter en omgång med min städtandborste och lite extra rengöringsmedel.
5_5

Voila! Rent och fint. Åtminstone tills vi har ätit middag nästa gång…

2 thoughts on “Hushållsgöra.

  1. Härligt med nystädat!
    Hemma hos oss bet en mus sönder avloppsslangen till diskmaskinen. (Verkligen URK!!!) Lyckligtvis hann det bara rinna ut ca en liter vatten innan jag upptäckte varför det lät som att någon duschade i kompostpåsen, så vi fick ingen vattenskada, men att hitta ny avloppsslang sent på allhelgonaafton var inte det lättaste. När diskmaskinen var utdragen på golvet, sockeln bortplockad och diskbänksskåpet halvt isärskruvat för att vi skulle kunna torka upp allt vatten, då kan man tala om URK. Tänk att så mycket matrester kan hamna på så många konstiga ställen! Och tänk att möss kan bajsa så mycket. BLÄ-BLÄ-BLÄ!
    Nu är allt torrt och skinande rent igen, både under, mellan och bakom, och mössen är förmodligen utrotade då två av dem gått i fällan och den/de (?) övriga tuggat i sig råttgift tillräckligt för en mindre häst…

    Höststädning kan man säga.

    • Wow, ja, den där höststädningen blir svår att slå!! Det där med möss och hur mycket de både kan knapra i sig och göra sig av med måste man nog uppleva för att förstå. Jag vet en natt på Sturkö då jag tyckte jag hörde så konstiga ljud nerifrån köket. Det var som omväxling bara jag och barnen som var där, så jag ville inte gå ner. Tyvärr får inte Milla sova i själva huvudhuset då flera i familjen är allergiker, för hade hon varit där hade hon tagit hand om festen som de där mössen själva hade bjudit sig in till! Urk, så det såg ut i köksskåpet nästa morgon! Vi hade ändå placerat konserver o dyl på de lägre hyllorna eftersom musrisken alltid finns, men de hade på något smidigt vis klättrat hela vägen upp till tredje hyllan nerifrån! Vad skönt att ni har det så städat och fint nu. Alltid något att glädja sig åt! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *