20 okt

God morgon.

20_3

Jag älskar att stiga upp innan de andra och pyssla lite för mig själv. Att både lägga sig sist och stiga upp först funkar sådär. Jag har sex olika åtaganden idag – börjar klockan tio med en kvartettövning och slutar klockan sex med kör. Däremellan går allt i ett, så jag får nog koka ett par ägg och ta med mig för att fylla på energinivåerna lite under dagen. Morgonmålet var klockrent. Jag gillar detta recept på gröt. I morse kryddade jag med kanel och åt med äppelmoset. Resten ska jag frysa in om det finns något kvar då jag kommer hem i kväll.

Hur är det med dig? Morgonmänniska eller kvällspysslare?

6 thoughts on “God morgon.

 1. Jag är både och! I grunden troligen kvällsmänniska, kommer lätt in i andra andningen och känner kreativiteten komma farandes på kvällskvisten. Samtidigt tycker jag mycket om att vakna först och sitta en stund för mig själv i lugn och ro.

  Nu bor jag ju ensam med katten, så hur jag än gör är jag ju först(a människa) att vakna. Nu eftersträvar jag att stiga upp innan staden och grannarna vaknat, så pass tidigt att jag inte behöver titta på klockan när jag äter frukost.

  • Jag är i grunden morgonmänniska, men då min man är extrem nattsuddare från början så har både han och jag fått anpassa oss till varandra. Det finns stora fördelar med båda, men att stanna uppe länge OCH stiga upp tidigt är inte bra för kroppen. Nu ska jag sova gott efter en lång dag och i morgon ska jag upp och springa och hoppas att det inte är allt för kallt när jag kommer ut. Hu…

 2. Jag är absolut morgonmänniska. Jag har försökt anpassa mig, men jag tycker inte om att ligga kvar i sängen när jag är pigg, jag vill upp och börja med allt roligt som jag börjat se fram mot redan kvällen innan 🙂 Tror nästan det är genetiskt, jag gick upp vid femtiden när jag gick på lekskola, och pysslade i tysthet när resten av familjen sov. Så är det fortfarande. Jag tycker om att gå upp när det börjar ljusna.

  Tack för din kommentar hos mig. Så bra skrivet. Jag skrev svar till dig där.

  Ha en bra dag, låter mysigt med så mycket sång och musik och språk i livet!

  Ps. Vacker kanna och kopp ♥

  • Tack! Det här blir en bra dag. Jag bjöd in grannen, 68 år, på en kopp te. Var förbi henne i går kväll för att lämna en sak och hon sa ”du har alltid så bråttom”, men då hade jag redan planen klar. 😉 Med en vattenkokare och lite tid kan man alltid odla vänskap. Ha det gott! Kram.

 3. Jag har varit en nattsuddare hela mitt liv. Sover hellre lite längre på morgonen (fast numera kan jag inte sova längre än till 8 hur jag än bär mig åt…) och är uppe sent. Men jag märkt att det där förändras med åren. Kroppen klarar inte nattsudd lika bra längre. Behöver sina timmar av sömn och normala dygnsrutiner. Så ju äldre jag blir desto mer morgonpigg blir jag. Kanske spelar det roll att jag har bott tillsammans med min så många år då han är en oförskämt pigg morgonmänniska. 😉

  Vilken underbar kanna och kopp! Då blir morgonstunden extra vacker. 🙂

  Kram på dig♥

  • Kroppen är smart och jag tror att den anpassar sig till vad som är bäst till den. Fler borde gå och lägga sig i skaplig tid så tror jag att vi överlag skulle må bättre. På Facebook såg jag en diskussion om det eviga ”rasism/invandring/ekonomi” och någon drog till med att invandringen minsann inte kostar något jämfört med alla sjukskrivna människor som inte tagit hand om sig, men som andra ska betala sjukvården för. Spännande vändning på diskussionen, men hur som helst… Jag är en av alla som kan konstatera att kosten spelar stor roll för hälsan och att man genom att lyssna på sin kropp kan få bättre livskvalitet på många plan.

   Koppen fick jag i 40-årspresent av min familj och tekannan fick jag nu när jag fyllde år. Trots att jag tycker att saker betyder så lite för mig måste jag erkänna att båda dessa gör mitt liv lite roligare. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *