02 okt

Förändring del 10 – Vänskap.

Jaha. Oktober. Min favoritmånad, den månad då jag känner livet i mig som allra mest. Kanske för att jag är oktoberbarn, kanske för att jag passar bäst i höstfärger, kanske för att det bara är två månader kvar till jul… Det finns flera orsaker.

Förra månaden lät det så här: Så – månadens förändringstema… Matlagning! Jag jobbade med mat redan i juni, men det blev ungefär lika försummat som förra månadens tema. Jag har redan tjuvstartat med matlagningsfokuset. Vi fortsätter att äta en kost som består allra mest av mat lagad från grunden, några av oss utesluter sädesslagen och andra äter betydligt mindre bröd, pasta och ris än förr om åren. Vi ska försöka att verkligen prova recepten i de roliga kokböcker som vi investerade i under vintern, inte bara inspireras av ingredienser.

Vi har haft gäster här nästan hela månaden och det har påverkat en del. Det har blivit en del uteätande, men inte särskilt mycket. Inte en pizza, hamburgare två gånger, Subway en gång och sushi en gång. Jag kan konstatera att jag verkligen inte mår bra av att äta bröd och känner därför att det inte riktigt är värt det. En macka och krutonger till en sallad = en dag med huvudvärk och ont i magen. Nej, det får vara.

Jag har tänkt länka till några av månadens favoriter. Kanske är det något som du också vill testa?

Tacokrydda utan socker och annat bjäfs till 500 g köttfärs
Grillad aubergine eller zucchini
Ugnsbakade sötpotatisar
Köttfärslimpa
Köttfärslimpa 2
Räksallad (extramums)

Annars ugnsrostar vi rotfrukter, äter massor av brysselkål (rensar, ger en stekyta i smör på mellanhög värme och småkokar i lite vatten utan att koka torrt, ca 25 min), äter bondomelett på löpande band (favoriten är att steka tomatskivor i en stekpanna, hälla över fyra ihopvispade ägg, fixa till omelettformen genom att låta äggen rinna ner lite överallt sådär som man gör omelett, riva över en god ost, strö över hackad vårlök, lägga lock på medan värmen är satt på det lägsta tills hela omeletten stelnat och så salta o peppra)…

Japp. Har jag glömt bort att det här inlägget ska handla om vänskap? Nej då. Det kommer nu. Jag har en hög med bekanta och vänner som jag ska ta hand om lite extra den här månaden. Några av dem är försummade. Andra vet jag behöver lite extra omsorg. Åter andra har jag inte hunnit bli vän med än. Jag ska helt enkelt försöka ta hand om människor som är viktiga för mig. Du som känner mig vet att min familj (lilla och stora) är viktigast för mig, men mina vänner kommer inte långt efter. Jag om någon vet också att ibland kan det faktiskt vara för sent att bry sig lite extra om någon, så nu tar jag tag i de där grejerna som jag tänkt göra, sådant som bara inte blivit av. Och du. Jag utmanar dig att göra detsamma.

1_5

4 thoughts on “Förändring del 10 – Vänskap.

  1. Du är ju redan så fantastiskt bra på att ta hand om dina vänner. Du har en förmåga att få alla i din närhet att känna sig sedda. Förresten gillade jag verkligen uttrycket ”andra har jag inte hunnit bli vän med ännu”. Det ska jag ta till mig.

    • Tack, det var snällt sagt! <3 I min strävan att hitta det bästa i alla måste jag ju se dem som potentiella vänner. Det är svårt ibland då man vet något störigt om någon, men jag fortsätter försöka. Kram!

  2. Jag gillar dina förändringsteman. Mitt nästa inlägg kommer troligen att handla om vänskap. Har haft anledning att fundera över det den senaste tiden, och insett vad mina vänner betyder för mig. Jag hoppas att jag lyckats förmedla det till dem redan tidigare, men känner som du att jag vill lägga i ytterligare en växel för att vårda vänskaperna än bättre.

    • Det är många som glömmer och försakar sina vänner för att upptäcka att de inte finns kvar när de behövs. Man behöver inte ”hålla handen” jämt, men alla har tid med ett sms då och då, eller en liten hälsning på posten, eller en fika. Kanske en knytis för alla vänner man har då och då? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *