24 Maj

Torsdagen den 23 maj 2013.

Jag saknar.

I ett tal jag hörde en gång talades det om att om man tittar på grannens tvätt genom ett smutsigt fönster är det lätt att hacka på grannens tvättkunskaper när felet egentligen ligger på en själv, eller i alla fall på ens smutsiga fönster. Det där gäller sannerligen både bokstavligt och bildligt talat… Idag kom fönstertvättarna från Sharper View Window Cleaning och trollade med sina stegar, hinkar med tvättmedelsvatten och riktigt vassa fönsterskrapor. Nu ser jag mycket klarare. Rena fönster ger dessutom nytt liv också till våra beigetrista väggar! Åh, vad skönt det var att slippa att göra det här jobbet själv. Tack Local Amazon för ett riktigt fyndpris! (Amazon Local funkar som Groupon.)

23_1

Trädgården fortsätter att bjuda på färgsensationer och överraskningar. En svensk vän som bott här ett tag säger att det här är den bästa tiden. Sedan kommer hettan och det går inte att rädda grönskan ens om man vattnar ordentligt, så jag passar på att njuta!

23_3

Jag ville testa You Dos nya glitterfärger, så då gjorde jag det. Jag må vara helt befriad från att gilla glamourösa klädesplagg, men jag älskar verkligen glitter då jag pysslar.

23_2

Härom kvällen hade vi svenska vänner här. Ja, och en ingift amerikan, förstås. Trevligt, så trevligt! Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Bjud hem folk på middag eller be någon bjuda hem dig. Det är spännande och utvecklande att umgås med andra människor! Dessutom kan det hända att man får några jordgubbsplantor att utöka trädgårdsarsenalen med. Mums!

23_8

I detta hus kan man hitta svenskar. Finns det något mer svenskt än ett par svarta trällor?

23_9

Och finns det något mer amerikanskt än en tjusigt gjuten vattenspridare i plast?

23_12

När vi var på Cabela’s härom dagen passade vi på att införskaffa en dehydrator, eller mattorkare. Idag satte jag igång en testomgång som förhoppningsvis resulterar i krispiga bananchips i morgon. Bananerna köpte jag för ca 5 kr/kg, alldeles perfekt mogna för mitt ändamål men lite för brunprickiga för att den vanliga banankonsumenten skulle betala fullt pris. Jag ser fram emot att få testa göra eget fruit leather!

23_7

Torkmaskinen var billig, men så har den fått väldigt varierande betyg också. Vi får väl se om den var värd pengarna (som många skriver) eller om den suger (vilket många andra skriver).

23_6

Månen lyser både på dig och på mig i sommarnatten…

23_5

… och om du inte gillar mörkret är du välkommen in till oss. Vi lovar att ta hand om dig!

23_10

4 thoughts on “Torsdagen den 23 maj 2013.

  1. Tobias och barnen körde igenom biltvätten i går. Jag trodde ärligt talat att vi hade besök, kände inte igen bilden på uppfarten! 🙂

    • Det stod 24 h för bananchipsen. Vi är inte riktigt där än, men det närmar sig! Ska bli kul att se om det verkligen funkar. Chipsen ser inte ut som de där man köper. De är mindre, lite svagt bruna (kan man undgå om man doppar i citron innan torkningen) och lite skrynkligare. Fast vi har ju inget tillsatt socker eller något annat guck i heller, bara vanliga bananer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *