20 maj

Regn hos mig.

Det regnar här. Inget ösregn, men lite sådär strilande. Dessutom är det kallt och ruggigt, så jag fick plocka fram vintertofflorna igen. Resten av veckans väderprognos låter definitivt bättre – tjugofyra till tjugoåtta grader och sol… När man har en trädgård med grödor som ska upp blir faktiskt lite lagom regn en välsignelse.

20_1

Första våren i en ”ny” trädgård är alltid lika spännande. Jag såg att vi hade en massa vallmor, men det gick inte riktigt att gissa vilka sorter innan de hade börjat slå ut. Idag visar det sig att vi åtminstone har en sådan där fransig, rosa sort. Jag hade inte själv valt att sätta den, men det är okej. De flesta blommor gör livet lite bättre och lite finare. Rosa vallmor också.

20_2

Barnen har bara en veckas skolarbete kvar, sedan är det sommarlov. I kväll är det dags för pianokonsert tillsammans med yngsta dotterns pianolärare och hälften av hennes elever. S brukar gilla att uppträda. Hon är lite blyg och nervös för mycket i livet, men att framträda inför en publik är inte en av de sakerna. Tja, jag gissar att det är lättare att öva på att titta folk i ögonen när man pratar med dem än att öva på att tala eller uppträda inför en stor publik.

Vad håller du på med då? Sommaren närmar sig väl med stormsteg också i Sverige?

4 thoughts on “Regn hos mig.

  1. Vilka härliga bilder du tar! Alltid roligt att kika in hos dig, även om jag allt som oftast gör det anonymt – lite ”i smyg” utan att lämna kommentar. Ska försöka bli bättre på sånt.
    Håller med dig om att det är trevligt med regn. För att man slipper vattna men också för att det blir så härlig luft efteråt 🙂

    • Vad snäll du är! Både för fotoberömmet (som jag suger i mig) och att du ”ger dig till känna”. Kul att du hittat hit. Får jag fråga hur du hittade till mitt hörn i sajberspejs? 🙂

      • Du förtjänar allt beröm du får 🙂 Tycker du är väldit duktig, både på komposition av bilderna och att ”få till det” rent tekniskt.
        Jag var rätt aktiv på Papprikas forum när det var igång för länge sen, tror det är därfrån jag känner igen dig. Annars är det via någon annan bloggare som var aktiv där. Hur som helst så kände jag igen ditt namn nu när det poppade upp (nånstans?) så då blev jag nyfiken på vad du haft för dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *