27 apr

Efter återkoppling…

… ändrade jag temat ännu en gång. Nu är jag själv så nöjd att det nog får vara med fler ändringar. Jag gillar att man i mobilen ser hela sidan, men bara kan dubbelklicka på antingen blogginläggsidan eller listan med sökfunktion, kalender o s v för att få varje del för sig förstorad och därmed mer lättläst. Jag gillar radbrytningarna vid nytt stycke mycket bättre nu när avståndet är större. Jag gillar också det väldigt enkla. Det enda är att jag hade velat ha min namnteckning där det nu står Monnah över bilden på mig. Kanske går det att få till, vi får väl se. Ja, och de där skuggade ramarna är jag inte heller så förtjust i, men jag förstår att om man bara letar lite i koden går det att råda bot på. Förresten är det bloggens server som är så oändligt långsam nu. Vi blev erbjudna en ny, men det är alltid krångel att hålla på med sådant, så jag hoppas att de löser problemet igen. Vi hade problem för ett tag sedan också, men det löste sig efter ett par veckors slöhet.

I kväll ska vi äta en något paleomodifierad kalkonchili som Louise tipsade om. Jag har tjuvsmakat. Gudomligt gott! Tidigt, tidigt i morgon bitti drar vi till Vegas. Våra favoritgrannar från Segeltorp är där och vi har ändå tänkt åka dit utan att det har blivit av. Sist vi var där med barnen kom vi mitt i natten, de var för små för att uppskatta ställets fördelar och vi lovade där och då att ge dem en ny chans. Om vi orkar åka så tidigt som vi tänkt oss passar vi också på att ta en titt på Hoover Dam som S och jag läst om i årets historieundervisning. Spännande!

Mitt i allt detta världsliga och onödiga, men roliga, finns det någon som jag älskar. Denna någon vill jag mest sitta och hålla i handen och klappa på kinden just nu. Det går inte, men jag har för länge sedan känt att det finns sätt att nå andra också då det inte går att kommunicera på vanligt vis. Varma kramar kan skickas över stora oceaner och genom svarta moln… All kärlek till dig.

Vi bor nära Barnes and Noble, en av mina favoritaffärer. Där samsas böcker, tidningar, Starbucks och en massa smått och gott tillsammans med människor som gillar ord och bilder. Jag älskar att gå omkring där, läsa på böckers baksidor och bläddra i vackra magasin, sitta en stund och drömma mig bort i reseskildringar eller kanske läsa ett kapitel i en av alla de oändliga självhjälpsböcker som finns på marknaden. E delar mitt intresse och i går åkte vi dit bara för att en och en halv timme innan de stängde. Najs! Böcker är fint det. Har du börjat läsa på läsplatta, eller tycker du som jag att du vill känna boken i handen? Jag hämtar många recept på internet och kan faktiskt tänka mig att införskaffa en läsplatta till just köksgöromålen. Telefonen är lite väl liten och det är inte kul att scrolla på skärmen med kladdiga fingrar… Hur gör du?

26_2

8 thoughts on “Efter återkoppling…

 1. Gjorde min första egna hollandaisesås idag, per telefon. Lite knöligt. Telefonen, inte såsen. Gjorde även Mimmis bloggäppelpaj. Lite enklare att komma ihåg. Men recepten på platta som inte slocknar lika fort, jodå. Men bok på platta? Har köpt en e-bok men jag skulle ha köpt den på papper. Antingen ska den lukta bibliotek eller vara egen/understrykningsbar. Men det där Internettet, det kan ju inte ha nån framtid. Vem skulle vara intresserad av det?

 2. Jättesnyggt tema!
  I google chrome blir dock texten väldigt svårläst för radavståndet är för litet så alla g blir kapade nertill. Synd.
  Läsplattor ja… jag kör också mycket digitala recept, till och med vår egen privata receptsamling finns på nätet i bloggform. Lättare att läsa på paddan än telefonen, MEN samma problem kvarstår: Både telefonen och paddan släcker ner sig när man inte ”använder” den, dvs pillar på skärmen, så man måste ändå dutta till den med jämna mellanrum… Det finns ju särskilda läsplattor som inte släcker ner sig men vi har en liten bärbar dator i köket också, så fler apparater känns inte nödvändigt. (12 datorer, telefoner och andra saker som man kan surfa och spela på borde täcka behoven för en familj på fyra personer. Eller?)
  Böcker läser jag inte just nu. Varken av papper eller på plattor. Tiden räcker helt enkelt inte till för mer än jobblitteratur… Mycket synd.

  • Hm… Använder du Google Chrome på telefonen då? Jag kollar här i både Safari, Firefox och Chrome på datorn och det går hur bra som helst. Konstigt! Tack för att du talade om det.

   Ibland finns det inte tid till allt man vill. Så är det för mig nu också, men jag har tyvärr bortprioriterat lite av den sömn jag behöver. Rimmar illa med min medvetna hälsoförändring som ska ske den här månadet, hm.

   • Hej! Nej, i telefonen har jag safari och det går finfint. I datorn ser det jättebra ut i explorer men inte i chrome, varken på min eller makens dator. Konstigt att det funkar hos dig men inte hos mig…

  • Kul att det här känns bättre! 🙂 Nu har jag vant mig vid de skuggade ramarna också, så det reder sig nog det här. Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.