19 apr

En liten bonbon – Bon Jovi.

Okej… För 1,5 månad sedan ringde en kompis och frågade om jag inte skulle överraska maken med en Bon Jovi-konsert. Det passade alldeles utmärkt. Dels för att jag ville gå på konserten själv (Duh!), men också för att det bara var ett tag kvar till sagde makes födelsedag och jag inte hade fixat något roligt till honom än. Jag och kompisen gjorde planer och fixade och trixade för att hans fru och min man riktigt skulle föras bakom ljuset. Dimridån var en dubbeldate på en italiensk restaurang mitt emot arenan där konserten skulle gå av stapeln. Jag lyckades riktigt bra, men frun räknade ut att något lurt var på gång då hon flera gånger bönade och bad sin man om att få flytta restaurangbesöket till en annan dag eftersom det låg väldigt dåligt till i tiden för henne.

17_5

Förra gången jag överraskade med en konsert stod Kent på schemat. Jag lyckades fixa biljetter för 9,90 kr/st, och även om jag inte var något Kentfan tyckte jag att det var värt 20 spänn för att uppleva musik live. Den där Kentkvällen blev alldeles magisk och faktiskt en av mina bästa musikupplevelser någonsin, trots att jag inte hade hört musiken en massa gånger förut och trots att Jocke Berg hela tiden sjöng lite luddigt och jag därmed hade svårt att höra texterna. En låt som jag verkligen upptäckte där och då var Utan Dina Andetag. Mr Berg hade helt plötsligt hamnat på en liten scen mitt ute i publiken, just där vi stod, och så började han sjunga. Det var så vackert, så vackert. Faktiskt tror jag att tiden stannade en liten stund!

17_3

Konserten i går var en helt annan upplevelse! Hela EnergySolutions Arena var fylld med Bon Jovi-fans i åldrarna tio till sjuttio år (cirkus sådär) och arenan kokade av energi under de drygt två timmar showen höll på. Wow, säger jag bara! Jon Bon Jovi är 51 år gammal, men jag kan tala om att han såg ut och rörde sig som en tjugoåring. Mannen kippade inte efter luft en enda gång fast han körde järnet mest hela tiden! Richie Sambora var inte med, vilket kanske var lite synd. Nåja, jag har ingenting att klaga på då det gäller Phil X som var hans ersättare. Den grabben kan spela han också! Jag kan säga att jag i går kväll såg fler glittrande rumpor (Har alla rock-chicks jeans med glitterdekos på stjärtfickorna?), stora hår och paljetter än jag någonsin sett samlade på samma ställe någon gång förut. Mycket underhållande! En annan liten reflektion är att ljussättare måste ha ett rätt kul jobb, i alla fall om de slipper klättra upp och skruva lampor själva. Ljusshowen var faktiskt nästan lika imponerande som musiken. Go figure! Favoritlåten i går var helt klart Wanted Dead of Alive. Det är det där med rock och country tillsammans. Fint det… 😉

17_4

Man kommer inte långt med en iPhone då man ska ta kort, men här har du alla musiker i alla fall. Duktiga gubbar!

17_2

Ja, det var väl det. Nu vill jag gå på konsert igen. Musik, alltså.

6 thoughts on “En liten bonbon – Bon Jovi.

    • Synd att du inte får gå i Sverige… 🙁 Hade jag haft en pott med skänkespengar hade jag skickat en femhundring. Kram!

  1. Det var en bra Kent-konsert då när det begav sig, värt pengarna även för oss som fick betala fullt pris! Så dom igen i somras här i Malmö, ännu bättre! Bon Jovi har jag ingen relation till alls men konsert är alltid kul.

    • Nej, jag har ingen särskild relation till Bon Jovi heller, men en världsartist med så mycket rutin vet hur man bjuder på show! Dessutom är det svårt att inte känna igen alla deras hits, så jag rycktes helt klart med! 🙂 Förresten skulle jag gärna gå på Kent igen nu när jag HAR en relation med (till, hehe) dem.

  2. Åh vad kul med överraskning och konserter är kul! I julklapp gav jag Daniel (och mig såklart) biljetter till Springsteen nu i maj. Bara tre veckor kvar och jag längtar, det var länge sen jag var på konsert! Hade tänkt överraska honom med det som födelsedagspresent nu när han fyllde för 2 veckor sen, men eftersom han jobbar skift och en del helger måste han ansöka om ledigt minst tre månader i förväg och de kan med två veckors varsel ändra hans schema så jag vågade inte riskera nåt utan det fick alltså bli en julklapp så han kunde fixa ledigt utifall han nu skulle jobba!

    • Springsteen! Roligt, roligt. Vad jag har förstått är han en av världens absolut bästa liveartister, så ni lär få en minnesvärd upplevelse. Ha det så kul, små turturduvor! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *