10 apr

Lite lagom april.

Japp. Idag vaknade vi till ett lätt snöfall och lite lagom mycket vitt ludd på marken. Aprilväder är tydligen ungefär likadant här i Orem som i Segeltorp, bara lite mer extremt. Tjugo grader en dag, nollan nästa. Tja, jag ska inte klaga. All snö hade smält lagom tills klockan var tre på eftermiddagen och då fick jag sätta på luftkonditioneringen i bilen. Som sagt. Varför lagom när living on the edge sätter sprätt på livet?

9_1

Hur som helst har jag skurit ner påskarrangemanget från Costco till en lite mer behändig vårbukett. Dessutom kom första numret av Real Simple, en av mina amerikanska favorittidningar som jag bestämde mig för att prenumerera på när vi flyttade hit. En tidningsprenumeration kostar numera ”ingenting”… Den gröna, fina mockaväskan fyndade jag från min kusin då hon rensade ut sin garderob. Nu undrar jag bara om jag ska ta den till en skomakare för en proffsrengöring, för det funkade inte riktigt med ett mockasudd. Jag tror nästan det är värt det! Det där är en väska man blir glad av, tro det eller ej. Den skickar inte direkt ut några endorfiner av sig själv, men färgen lyser upp och sprider glädje omkring sig!

9_2

Vi har ingen trädgårdsmästare, så vår trädgård ser lite risigare ut än flera grannträdgårdar. Jag hade haft nytta av en röjsåg, en traktor och en lövblås. Jag kan i alla fall konstatera att vi antagligen kommer att få ett vallmoblommande hav här om en tag. Det ser jag fram emot! Tulpanerna visar färg, lite i taget. Tjoho! Inga uppätna än. Ja, det var väl det. En liten vårrapport från South Carterville Road. Hoppas du har det bra på ditt håll! Förresten, vad gör du med dina trädgårdsblommor? Sätter du dem i håret kanske?

2 thoughts on “Lite lagom april.

 1. Oj, det var rejäla temperaturskillnader det! Det verkar som vi kan vänta oss något liknande här i Sverige de närmaste dagarna. Idag flaggas det för lätt snö här i Skåne och om någon dag ska det tydligen bli rena rama sommarvärmen. Det är minsann inte lätt att klä sig dessa dagar. 😉

  Vilken härlig första bild Monnah! En bild att bli glad av och jag förstår att väskan skänker dig glädje. Snygg och vårig! 🙂

  Jag önskar att tidningsprenumerationerna var lika billiga här hemma. Framförallt att det inte kostade en hel förmögenhet att köpa utländska tidningar. Gissa om vi ska bunkra när vi ska till Dublin. 😉

  Vad spännande att se hur er trädgård kommer att se ut i full blom. 🙂 Här ligger vi i startgroparna och bara väntar på att marken ska bli tillräckligt varm och nattemperaturen tillräckligt stabil för att kunna sätta igång. 🙂

  Kram på dig

  • Jag har förstått att tidningar och magasin helt enkelt inte säljer som de gjorde förr. Människor vill ha snabba nyheter. Själv är jag av den gamla stammen som gillar att hålla i en riktig bok, en tidning som prasslar.

   Jag önskar verkligen att jag var lite mer haj på trädgårdsarbete och att jag brann för det som jag kanske borde i en sådan här trädgård. Maken har stora drömmar, men tiden rinner liksom undan. Vi får väl se hur det blir… Ser fram emot all frukt vi missade förra året eftersom vi flyttade in så sent. Vi hann bara med Golden Delicious och vinteräpplen av något slag som jag inte kommer ihåg. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *