25 mar

Family.

I går firade vi födelsedag med våra vänner som räknas som vår familj. Idag kom våra släktingar som också är våra vänner. Klurigt, va? Mammas fina kusin C och hennes man G bor en halvtimme bort. I kväll kom de med en ofantligt god Berry Berry-paj från Lion House och ett gott humör. Vi skvallrade lite om släkten och fick höra om Cs planer inför hennes Sverigeresa senare i vår. Ja, och så åt vi svärmors currykyckling, nybakade frallor och lite annat smått och gott.

Det fortsätter att kännas alldeles rätt att bo här just nu. Vi har så fina människor i vår närhet och eftersom vi kan resa hem-hem i sommar känns det inte som att vi har hamnat vid världens ände precis.

Förresten kör maken FreedomFest i maj igen. Jag rekommenderar denna dag i frihetens tecken. Föreläsarna är ruskigt spännande och intressanta och hade det funkat hade jag varit där och lyssnat jag också, även om jag kanske inte är den som står längst fram på frihetsbarrikaderna. Förra årets pensionsföreläsning av Hans Palmstiärna var en ögonöppnare för mig och Jonas Himmelstrand har stor erfarenhet av hemskolning. Han har till och med fått gå i exil och bor numera på Åland för att kunna fortsätta hemskola. Så kan det gå! Något som 1,5 miljoner barn och ungdomar här i USA klarar får bara två familjer (ortodoxa judar) i Sverige testa. Grattis! Samtidigt som jag tipsade om Slöseriombudmannens film hade K fått in sagde man i programmet. Spännande, som sagt. För att inte tala om Tanja Bergkvist. Den kvinnan vet vad hon talar om och hon är tydligen oerhört rolig att lyssna till. Som sagt. Är du i Stockholmstrakten den 11 maj tycker jag att du ska satsa några hundra på en givande heldag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *