20 mar

Hur definierar du dig?

Om du skulle presentera dig för en helt okänd människa, vad skulle du säga då? Vad är viktigast för någon annan att veta om dig? Hur vill du presentera dig? Är du alltid samma person? (Det är nämligen inte jag.)

Just nu håller jag på att arbeta fram nya produkter för ett företag jag jobbar för. Jag har inte gått på Berghs, Beckmans, Konstfack eller någon annan flashig skola, men mina kunskaper räcker för det jag gör. Genom åren har jag genom mina fritidsintressen inhämtat en himla massa kunskap om en massa olika saker. Jag har kanske inte lärt mig saker på rätt sätt eller i rätt ordning, men jag kan ändå klara det jag ska i mitt nuvarande uppdrag. Trots det har jag väldigt svårt för att kalla mig designer eller formgivare. Produktutvecklare låter mer neutralt, så det brukar jag dra till med om jag måste. Sanningen att säga är jag mest fortfarande lärare. Jag gick 3,5 år på lärarhögskolan och jag har jobbat den största delen av mitt vuxna liv som pedagog på ett eller annat sätt. Numera är jag dessutom privatskollärare. Jag undervisar i en väldigt liten och exklusiv skola här hemma…

Varför är det så viktigt att sätta sig själv och andra i olika fack? Jag har funderat mycket på det och även tänkt högt i ämnet här i bloggen. Jag sorterar för fullt då jag möter människor. Man/kvinna, välbärgad/”fattig”, naturlig/opererad, classy/yucky, konservativ/liberal, snabbtänkt/långsam, rolig/trist, vänlig/ovänlig, omtänksam/egoistisk, introvert/flirtig… Inte vet jag egentligen varför det är så viktigt för mig. Kanske för att jag gillar att bemöta varje ny bekantskap där de befinner sig. Jag vill till exempel inte tränga mig på med mitt pladder om någon har stor integritet och inte önskar det sällskap vari jag ständigt hämtar ny energi! Likartade intressen är alltid kul. Å andra sidan finns det nästan inget roligare än att höra någon passionerat berätta om något för mig outforskat område som han eller hon brinner för!

Nu är klockan alldeles för mycket för att jag ska vara vaken. Jag har jobbat non-stop sedan i morse med än det ena och än det andra, så jag tyckte jag var värd en hjärnutrensning innan jag hoppar i säng i ett nedsläckt hus där det sussas sött i varje sovrum.

Ps: Sötnöten Måns Zelmerlöws singel Broken Parts har så fin text tycker jag. Vad tycker du?

5 thoughts on “Hur definierar du dig?

  1. Hej!
    Jag läste på en annan blogg att du köpt en likadan hängstol som finns på Asia Spa i Varberg. Nu undrar jag om du skulle vilja maila mig vad märket heter. Jag fastnade också för de! Supersköna!
    Tacksam för svar!

  2. Av någon anledning sorterar jag också in människor i fack. Det gör jag nog omedvetet. Och jag är nog inte ”samma” person med alla. Idag tex, var jag på arbetsintervju. Så som jag presenterade mig där, presenterade jag mig inte för Daniel första gången vi träffades 😉 Men jag tycker ändå att jag var mig själv vid båda tillfällena.

    Har du förresten lyssnat på Lindsey Stirling? Jag hörde henne första gången i helgen och blev helt betatt! Vilken begåvning. Mina favoriter är Shadows och hennes version av Phantom of the Opera.

    • Jag tror faktiskt att de flesta sorterar människor, även om inte alla erkänner det… Sedan är det stor skillnad på att hissa eller dissa någon beroende på i vilka fack de sorteras in. Det känns bara tryggt att ha dem där! 🙂

      Lindsey Stirling tipsade jag om för ett tag sedan här i bloggen. Hon är ju en av lokalstjärnorna här tillsammans med Piano Guys. Min favorit är den här som hon gör med Pentatonix:
      http://www.youtube.com/watch?v=aE2GCa-_nyU

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *