14 mar

Det ligger i namnet.

Idag har jag känt behov av att klona mig, men som vi alla vet brukar det sluta illa för kloner. Därför har jag bitit i sura äpplen, dribblat med bollar och legat på topp om vartannat. Jag avslutade min kväll med en halvtimmes fiolgnidande. Låt mig säga att det inte längre låter som det gjorde en gång i tiden. Å andra sidan kan jag spela med slutna ögon så länge jag ska spela något på gehör och det är väl bra? För att komma in i renspelade noter spelade jag lite ”Klinga mina klockor” och ”Gånglåt från Äppelbo”. Sverige kändes alldeles nära…

Från Äppelbo till Utah är det långt, så också från Anna-Lisa till Aynslee. Utahföräldrar är kända för att hitta på roliga stavningar på vanliga namn. De har också en faiblesse för att använda förstavelsen Mc, Mac eller Mack till tjejnamn. Det tycker jag tyder på en längtan att närma sig det neutrala hen-stadiet. Den här videon får mig att fnissa hejdlöst varje gång, men kanske är det mest för att jag bor här och har träffat personer som stavar sina namn precis som huvudpersonerna?

För gps-löst folk som ska hitta hem till oss från Provo eller Heber City är Will’s Pit Stop ett Viktigt Ställe. För folk som har gps är trädstolpen minst lika viktig. Den är också så finurligt utformad att vi skulle kunna ha den i skogsdungen bakom huset utan att någon skulle reagera. Fast vem vill ha en mobilsändare rakt ovanför huvudet? Inte jag i alla fall, inte ens när den är så här läcker.

4 thoughts on “Det ligger i namnet.

  1. I hear you. En före detta cellist kallar jag mig, om jag tar i. Men precis som i livet går man tillbaka till nybörjarstadiet när man nått livets och musikens höjdpunkt. Tacka vet jag inspelad musik, själv är INTE bäste dräng på den fronten. Men du är modig och cool som hänger i och vågar och vägrar ostämt strålinstrument!

  2. Nog ligger det i namnet alltid. 😉 Och ni har helt klart coolaste mobilmasten, men jag håller med dig, inget jag skulle vilja ha i min trädgård precis.

    Jag kan riktigt se dig där med slutna ögon spelandes fiol. Dessutom tror jag att du precis som de flesta musiker är din egen strängaste kritiker och att det åtminstone i mina öron (som är av den otränade och oskolade sorten, det ska medges) skulle låta fantastiskt vackert.

    Ta hand om dig vännen och fortsätt gnid av hjärtans lust.♥

    Kram Lotta

    • Hahaha! Jag tror att också oskolade öron hör att det inte är någon virtuos som spelar då jag drar igång, men jag gnider ändå. Och har roligt samtidigt! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *