05 mar

Förändring del 3 – Musik.

Det har redan gått flera dagar på den nya månaden. Jag har inte glömt det där med förändring. Det var bara det att jag har haft så mycket att göra och tänka på de senaste veckorna att jag inte hann förbereda mig så mycket som jag ville innan jag skrev det här inlägget. När jag valde mina delmål för förändring försökte jag utgå från sådant som är viktigt för mig. Musik råkar vara en sådan sak. (Just det. Surprise! Hahaha.) Det går nämligen inte en dag utan att jag lyssnar till, tänker på eller letar efter musik. Jag borde verkligen träna mer på de tre instrument som jag fortfarande kan få fram ljud ur utan att det låter illa hela tiden.

Varje söndag sjunger jag i en blandad kyrkokör. Några i kören (bland annat pianisten och dirigenten) är mer eller mindre proffs, medan andra är mer som jag själv. Alla är dock så pass självgående att vi läser noter och därmed slipper vi en massa dödtid då de som inte kan läsa ska träna sina stämmor. Just nu tränar vi på påskmusik som naturligtvis ska framföras till påsk. Jag har bestämt mig för att köra lite röstträning hemma varje dag för att förbereda mig på bästa sätt.

Pianot och fiolen är båda rätt försummade av mig. Jag ska innan månaden är slut ha tränat in en duett med dottern som slutade ta fiollektioner för 1,5 år sedan och sedan dess knappt har rört sitt instrument. Jag tänker att det ger oss båda en utmaning och dessutom är det roligt att göra något tillsammans som mor och dotter.

Du som läser bloggen kommer att få fler musiktips än vanligt. Vissa kommer att vara gamla godingar, andra har du kanske inte hört förut. Om du sitter och ruvar på några riktiga guldkorn får du gärna dela med dig!

Jag roar mig ibland med att skriva texter. Jag har inte skrivit annat än i bloggen på länge nu. Det är dags för förändring…

Ja, det var väl det. Dags att köra igång! Har du inte gjort det än kanske du kan lyssna på de musiklänkar jag lagt in i de senaste dagarnas inlägg… Det kan gömma sig en ny favorit bakom de där You Tube-klippen. 🙂 Eller en gammal. Gamla musikvideor kan vara väääldigt roliga. Hur tänkte Uno och Eva här till exempel?

4 thoughts on “Förändring del 3 – Musik.

  1. Men hjälp! har inte sett den förut och klarade inte kolla hela. Vad hade nåt med nåt att göra? Haha
    tack eller kanske inte tack 😉

    • 😀 Vassego. Jag är ju lite äldre än du och har antagligen vaccinerats med likartade musikvideor under längre tid. Annars hade jag inte klarat hela heller.

  2. Haha gamla musikvideos är roliga att se på. Kollar en del på VH1 och roligast är att se vdeos från 80 och 90-talet. Army of Lovers – When the night is cold får mig alltid att dra på smilbanden!

    Ser fram emot fler musiktips! 🙂

    • Jag tycker den här uppgiften att hitta ny musikinspiration är hur rolig som helst! Resten av familjen tycker jag har blivit lite knäpp. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *