28 feb

Vad gör dig lycklig?

Jag frågade mina Facebookvänner vad som gör dem lyckliga. Jag letade inte efter det existentiella svaret till ”Vad är lycka?”, utan ville ha tips på små lyckopiller. Här är listan jag har fått ihop så här långt.

Ikea
Och såklart att få vara mormor! För det är väl en aktivitet?! verkligen livets efterrätt!!!
Löpning och löparprylar
Det som ger mig störst tillfredsställelse som mamma är att se mina barn äta mat som jag har lagat och uppskatta den. Det gör mig riktigt rörd. Det låter konstigt, men jag tror att fler mammor till barn som flyttat hemifrån kan känna igen det
Sommarmete i en insjö
Bra musik
En promenad i en skog full med vitsippor
Aha-upplevelser gör mig lycklig och idag mozzarella ost
Ett stormigt hav
Lätt: LÖSGODIS. Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag såg lösgodis i Eddes livs. Vilket fenomem!
Hård träning
När jag hör mina barn skratta är jag som lyckligast. En stjärnklar natt är oxå underbart för man känner sig så nära det oändliga då. Doften av nybakat bröd!
En fantastiskt vacker dag (oavsett årstid) som jag tillbringar utomhus med min familj. Kan vara på stranden, på altanen, i slalombacken, på isen o pimplar, i skogen på hösten.
Barnbarn, barn, tulpaner och smultron!
Färgglada retroprylar!
Att spela fotboll. Känslan när man gör den perfekta glidtacklingen o får tag i bollen 🙂
Färger, Lars Winnerbäck live, katter, sommarbad& sommarregn och doften av en ny bok.
Goa människor och allt vackert i naturen!  Får tillägga kloka underbara hundar och äkta smarta bondkatter samt småfåglar.
SOLEN vackra snörika vinterdagar som dessa!! Finns inget som lyser så härligt!! Och gör en på sånt gott humör!
Sova … Är det enda jag kan komma att tänka på just nu… Annars brukar jag bli lycklig av att få baka.
Organisera och sortera (mini-Monica Träna – det ger ett rus och ett må-bra i hela kroppen, speciellt efter ett pass. Nu när jag är förkyld och inte tränar märker jag att jag plötsligt sover så dåligt. Jag tycker sover alltid gott och bra. Nu vet jag varför!
Barn och barnbarn, riktig vinter och riktig sommar med allt som det för med sig!
Då säger jag det uppenbara…som ingen annan vågar…SEX..!
Lukten av min mans sol-hud.
Familjeliv står givetvis högst i kurs här, som hos många andra. Men att få sitta på hästryggen och få hästen att göra det man begär av den är en underbar känsla. Och hur mysigt är det inte att gosa med den… Det är lycka för mig!
Choklad o/e skir grönska!

För mig finns det många lyckor. Några av dem finns med i listan som mina vänner hjälpte till med. Jag har börjat ta tillvara på mina lyckostunder på ett annat vis än jag gjorde för bara några år sedan. Jag vill inte vakna en dag och inse att jag av någon anledning inte kan göra det jag vill längre. Jag har personlig erfarenhet av att veta att ”bara man har hälsan” inte är ett klyschigt uttryck. Det är den enda sanningen, i alla fall för mig. Har man själv eller någon i ens närhet en svår sjukdom  finns det liksom ingen högre önskan än att den som är sjuk ska bli frisk.

För dig som vänder dig själv ut och in för alla andra utan att ha möjlighet att fylla på energitanken – lyssna på denna fantastiska text! Alanis Morissettes Receive har gått runt, runt hos mig idag. Är det du som behöver lyssna nu?

Är du lycklig, väl så gläd dig åt din lycka med envar
Och ju mer du delar med dig, desto mera har du kvar

Esaias Tegnér

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *