12 feb

När ljuset brunnit ut…

Idag slutade ett hjärta att slå. En bror till någon som är viktig för mig, en söt liten kille som växte upp till en kreativ och alternativ man som blev fantastiskt duktig på det han brann för finns inte mer här bland oss. Jag kan inte ens tänka tanken på att förlora något av mina syskon, det gör för ont! Den här är till dig, J. (Jag säger som mamma brukade säga till oss när vi tittade på Melodifestivalen då vi var små och hatade scenkläderna – blunda och lyssna.) Fast förresten, du skulle förstås hellre ha lyssnat på den här.

3 thoughts on “När ljuset brunnit ut…

  1. Jag sitter just nu på centralen i Norrköping och väntar på tåget tillbaka till Malmö. Jag har varit på begravning av min mammas fina bror, min morbror Lennart, just fyllda 80 år som dog hastigt i sitt hem för ett par veckor sedan. Det har varit en dag av både sorg och glädje. Sorg över att Lennart är borta, ett hjärta på två ben, och både sorgligt och roligt att se mostrarna som alla hade blivit så gamla, de flesta har jag inte sett på många år. En av dem var så väldigt lik mormor så det var nästan otäckt att se. Roligt att få träffa lille Olof (Mattias pojke), de andra syskonbarnen och mina bröder. Så mycket känslor i hela kroppen. Jag sjöng på begravningen ”Vart jag går i skogar berg och dalar” men framförallt Lennarts favorit sång av Thore Skogman ”Snäcksjön” en riktigt vacker visa – han är helt klart underskattat den gode Thore. Hoppas att din resa går bra! Kramar A

    • Jag har aldrig hört Snäcksjön – YouTube nästa! Vad fint av dig att du sjöng på begravningen… Det är inte lätt, särskilt inte då det är många känslor inblandade. Det konstiga med begravningar är att samtidigt som de är sorgliga så är de ofta sammankomster med mycket kärlek och man får möjlighet att träffas och umgås. Var det inte Lennart jag träffade då vi var i E-tuna och hälsade på? Kram på dig!

  2. Tyvärr finns inte Snäcksjön på YouTube men du kan lyssna på Spotify. Det är mycket möjligt att du träffade Lennart. De bodde grannar och kan mycket väl ha agerat chaufför åt oss, det var så han var, hjälpte alltid till med det som han kunde. Så trött i dag, kom hem sent igår men måste till jobbet nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.