24 jan

Om att städa och så där.

Audiensrummet utan julgran och adventsstjärna är tomt och kallt. Det hade känts rent opersonligt om inte marimban hade stått där med sitt röda notställ till allmän beskådan för alla gäster som inträder i vårt hus… I morse var jag och sonen och handlade. Jag ryckte åt mig ”två för $8”-buketter. Bra drag och väl investerade pengar. Rummet fick genast lite mer värme och alla hus borde ha levande blommor hemma, året om. Just sayin’. Annars går det långsamt med heminredandet. Jag har liksom inte riktigt förmågan i mitt handikappade tillstånd. Nu har jag i alla fall så smått börjat använda mitt brutna ben, fast fortfarande med kryckorna i högsta hugg. Jag sa till barnen idag att jag förväntar mig samma insatser från dem här hemma i fortsättningen också. De har blivit bra på både det ena och det andra de senaste snart fyra veckorna! Själv är jag måttligt road av att inte kunna göra lika mycket som vanligt, även om jag nu kan göra liiite mer. Jag tog till och med tag i en hög ”viktiga papper” som skulle sättas in i pärmar och organiseras. Jag kan aldrig göra något liknande utan att tänka på min lillasyster i Skottland, så jag fick lite hemlängtan på köpet.

Förresten, en sak med vår effektiva, men amerikanska, dammsugare är att man inte kan använda den sådär som man också använder dammsugare hemma. Det går ju inte att få till ett dammsugarrör som man sedan dammsuger lampor och annat med. De förlitar sig tydligen helt på dammvippor (som jag hatar). Hjälp! Vad ska jag göra?! En fuktig trasa bara rör omkring dammet och får föremålet lagom svartprickigt med dammet i koncentrerade fläckar. Hur gör ni andra utlandsboende?! Just nu lyser alla lampor i hallen, men den behöver verkligen dammas av. Ska jag köra med högtrycksluft kanske, eller pajar det glaset? Och ser du den där mattinklädda trappan? Det går ju liksom inte att dammsuga på höjden. Tänk vad snuskig den måste vara… Jaja, så länge ingen lider av luftrörsproblem eller annat så klarar vi oss nog. Annars har personer med luftrörsproblem det tufft här i Happy Valley just nu. Smoggen ligger som ett tjockt täcke överallt. Vädergubbarna förväntar sig att detta otäcka täcke lättar till helgen. Jag längtar. Under tiden får jag väl sätta fart på städpatrullen. Spelar jag denna blir det nog rent ganska fort!

12 thoughts on “Om att städa och så där.

 1. en microfibertrasa i torrt tillstånd tar det mesta av dammet. fungerar utmärkt. bara läskig att ta bort sedan från torra, nariga fingrar, där den oxå trivs bra. fridens.

  • Alltså, det är något med mig och microfibertrasor… De verkar funka superbra för ALLA andra, men när jag använder dem (har testat flera olika modeller) blir det inte alls bra. De sprider ut dammet, går inte att samla ihop det.

 2. Finns det verkligen inga handdammsugare in the land of the brave? Det låter ju helt orimligt. Vilken affärsmöjlighet! 😉
  Så fint ni ser ut att ha! Härligt!

  • Tack, snälla du! Och jo, handdammsugare finns det säkert, men jag vill helst ha lite mer ”kraftfulla” grejer. De handdammsugare jag testat har varit som bakvända fläktar. 🙂

 3. Jag vägrade till slut att befatta mig med det amerikanska, upprätta åbäket till dammsugare och köpte en ”vanlig”. Finns Electrolux, men efter en hel del kollande på nätet och läsande av reviews, blev det till slut en Miele canister. Funkar så mycket bättre att dammsuga mattbeklädda trappor också. Jag bara ÄLSKAR min nya dammsugare! Men alla här skakar på huvudet och kan inte förstå varför jag vill ha en sån, inklusive vår fd hemlärare som har dammsugaraffären på State street, vid ungefär 400 s. Antar att det beror på vad man är van vid.
  http://www.amazon.com/Miele-S2121-Canister-Vacuum-Cleaner/dp/B003VVX5NE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1359043657&sr=8-2&keywords=miele+canister+vacuum

  • Jag är faktiskt supernöjd med den vi har! Ska fota den. Den är mycket lättare, men lika kraftfull som min gamla, bra dammsugare. Önskar bara att den hade en liten extra, löstagbar slang med munstycke. 🙂

 4. Vilken modell har du? När jag först flyttade in hade vi en sån där ”Tom & Jerry”-dammsugare. Du kanske minns hur jag brottades med den.
  Jag köpte en vanlig.
  I huset hade vi centraldammsugare och den gick ju att ta isär som man ville.
  I husvagnen har vi en vanlig ”svensk” som vi rullar runt.

  • Som sagt – jag är faktiskt jättenöjd med vår! Behöver aldrig tänka på att byta ut påsarna, den är lätt, lättarbetad, sladdlös och kraftfull. Saknar bara den där extrafinessen som man får om man kan ta loss slangen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *