28 dec

Benet är av.

Jag hade visst inte stukat foten, utan hade brutit ett ben precis ovanför vänster fotknöl. Läkaren var alldeles förundrad. ”You must be a tough lady.” Tja, har man fött barn och lidit av svåra migränanfall (slipper båda dessa nu för tiden) står sig andra smärtor slätt. Snart kommer morbror, moster, tre kusiner och två kusinbarn på besök. De får köpepizza. Det var inte vad jag hade planerat, men det är väl bättre att få träffas än att oroa sig över Martha Stewart-poängen? 🙂 Ha en fin dag och akta dig för isfläckar.

11 thoughts on “Benet är av.

 1. Ach herrje! Gute Besserung. (Dann wünsche ich Dir wohl besser nicht auch noch einen ”guten Rutsch” – zumindest nicht im wörtlichen Sinne!) LG

 2. Men AJ!!
  Fick du gipsat eller läker det av sig själv?
  Himlarns osis i vilket fall!

  Svar på frågan på min blogg: Jag läser till Apotekstekniker, skall vara klar nästa jul! 😀

  • Jag har en ”gipsstövel” som jag kan ta av när jag duschar. Provade idag och insåg att det kommer att dröja några dagar till nästa rengöring. Jag fick nämligen krypa in i duschen då jag inte kan stödja något på foten än…

   Apotekstekniker – fixar du recept och så där då?

   • Hej, sent omsider kommer ett svar.

    Jag är den där som frågar vad du vill ha hjälp med.
    Paracetamol till feber och värk. Ibuprofen till inflammation osv. 😀
    Det är receptarier som fixar med recept. Dit är det fem års utbildning, och det mäktar jag inte med. Men 1,5 år fixar jag nog. 😀

    Bra med plaststövel! Att joxa med plastpåsar och sånt elände tar om möjligt ännu längre tid.

    • Okidok! Tack Lisa. 😉 Ja, jag har ju ingen erfarenhet av brutna ben, men nog känns det här alternativet bättre än en stor gipsklump i flera veckor!

  • Funkar utmärkt! Det finns god vård att få till en billig penning, särskilt om man går utanför försäkringssystemet. Det är nämligen så krångligt att läkarna behöver anställa en massa administrativ personal som ska irra runt i försäkringslabyrinten. Händer något allvarligt är det dock nödvändigt med försäkring.

 3. Ooj, det är tråkigt, krya på dig <3. undrar samma som annika,hur det går med sjukvården och omsorgen??? vila ditt ben. puss & kram

  • Jag åkte upp till en doktor i Heber där våra vänner bodde förut. $205 för läkare, röntgen och gipsstövel. En kvarts väntetid, alltså långt ifrån många timmar i akutens väntrum. Nu behöver jag hitta en ortoped som får fortsätta, men det löser sig nog.

 4. Men din stackare! Det var tur att du åkte till doktorn iallafall och inte ”härdade” ut. Brutna ben är inte att leka med.

  Krya nu på dig och ta hand om dig ordentlgt.♥

  Kram Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *