13 dec

Skit i familjen.

Tja. Det HÄR är nog min favoritinsändare någonsin. För föräldrar ska väl inte ta hand om sina barn och barn ska väl inte ta hand om sina föräldrar? Fy, sådana dumheter. Och varför kommer inte någon och tar hand om min tonårsson?

Ibland blir jag så arg så jag blir alldeles matt. Efter de två WoW-dagarna, vardagslivet med min familj och diverse annat så känner jag mig just så. Matt. Kom och ta mig långt härifrån, snälla. Och nästa gång du ser en kvinna misshandlas, fysiskt eller mentalt, av sin könsmaktsordningsopåverkade idiot till muppgubbe (jag pratar alltså inte om min egen man om du undrar) så samla ihop ett gäng och slå honom med ett basebollträ i huvudet från mig. Jag känner verkligen att mitt ord för i år, lyfta, inte riktigt har fått chansen. Jag har låtit mig dras ner i gyttjan i stället för att lyftas till nya höjder. Det är dags att välja ett nytt ord. Man kan inte välja samma två år på raken, eller hur?

Glad Lucia, förresten.

6 thoughts on “Skit i familjen.

 1. Om du tar ordet på engelska, lift, i 2013 så är det ju inte riktigt samma och måste därmed vara okej att återanvända ytterligare ett år? Fast, vem har regelboken för detta?

  Jag vet hur tungt det kan vara att höra dessa kvinnors berättelser och hur lätt det är att dras ner av dem. Försök att förhålla dig till dessa kvinnor som du gjorde med dina elever. Var professionell och med ett stort hjärta. Jag vet att du lätt kan bli ett hjärta på två ben men glöm inte bort att använda din hjärna också. Du hjälper ingen genom att ta över deras smärta. Bekräfta att det som de har varit med om har varit för djävligt och att de har gjort rätt som tagit sig ur det destruktiva förhållandet, att de har rätt till och är värda att vara lyckliga. Tänk också på att skrattet healar. Låt kvinnorna berätta när de vill men skapa också tillfällen till skratt och avkoppling, på det sättet kommer du att kunna hjälpa. Kajsa hade en kompis hemma här om dagen. Kompisen har precis blivit placerad i fosterhem pga av misshandel i hemmet. Jag hörde tjejerna skratta och blev så glad, tänkte att det var precis det den flickan behövde. Att få skratt ihop med en kompis för att orka leva i det mörker som hon omges av.

  Jag kommer ofta tillbaka till denna sång när jag tänker på hur jag kan hjälpa andra.

  http://www.youtube.com/watch?v=9a0UuRipQ-w

  Kram
  Annette

  • Så fina och upplyftande ord! Jag tar dem till mig och tackar för att du påminde mig om den fantastiska sången… Med skratt kommer man långt. Det helar, gör att man kan glömma för korta stunder och får en att andas från djupet. Så glad att flickan får ha Kajsa som vän. Kramar!

  • Tack!! Jag blir så förvånad över att du kallar min blogg ”argt rungig”, men inser också att den har ändrat karaktär på grund av saker som har hänt i mitt liv under det senaste året. Det är ju inte bara bloggen utan också jag själv som har förändrats. Ibland får man använda andras ögon för att se sig själv…

 2. Tack själv! Jag var på glädjehealing i onsdag så jag hade detta med glädje nära i mina tankar. Att vi kan välja glädje även när livet är tungt. Glädjen finns i oss, som ett minne från stunder när vi varit riktigt glada. Försök att hitta tillfälle att göra det som gör dig glad, har du sjungit tillsammans med andra den senaste tiden?
  Kramar
  A

  • Jaaa! Jag sjunger i kör varje söndag. Tack och lov! Det bästa på hela veckan. 🙂 Glädjehealing låter fantastiskt. Du får berätta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.