27 nov

Salt Lake City.

I lördags var vi på julkonsert tillsammans med våra kompisar/familj inne i Salt Lake City. Det var riktigt mysigt. Soligt och fint, så pass att folk gick omkring i t-shirt och shorts mitt på dagen då vi kom dit. Helt otroligt… Det var julpyntat överallt och jättefint om kvällen då det blev becksvart och allt lyste upp. På dagen var det lika varmt som en medelsvensk majdag. Knäppt.

Något de är bra på, de där amerikanerna, är ljussättning. Det finns så många vackra träd med små lampor i alla möjliga färger här. Jag gillar bäst de varmgula, vanliga lamporna, men de röda och blå pockar ständigt på min uppmärksamhet… Allt som inte blinkar är rätt fint faktiskt! Till och med de slingor som har små lampor i mixade färger. Sch. Säg inte att jag har erkänt att jag gillar sådana.

Vi hann springa inom det alldeles nyöppnade och hippa H&M i tjusiga köpcentret City Creek för att köpa strumpor. Jag gillar nämligen inte de tjocka tennissockar som man annars hittar överallt och det verkar inte heller som resten av familjen är speciellt förtjust i dem.

Sist vi var här fanns inte City Creek. Då var hela det här kvarteret nedstängt inför de stora ombyggnationerna. City Creek marknadsförs med Fine Wine and Dining. Tja, lite för tjusigt för mig, men kul för alla med tjocka plånböcker. Ljussättningen föll mig dock helt i smaken, så jag tror att jag och tjejerna åker in en gång till innan jul för en liten shoppingrunda.

Trots det tjusiga skrytbygget tycker jag fortfarande att templet mitt över gatan är mycket finare. En av de vackraste byggnader jag vet faktiskt…

För övrigt är det dags att sätta igång det seriösa julandet nu. Jag har inte lust, men det kommer kanske. En liten julsång får du här trots min olust. Hushållsassistent är på gång från Amazon, så har vi tur blir det lussekatter till första advent. Det blir det ändå, förresten. Jag får sätta någon med en frisk högerarm att slå degen om maskinen inte hinner fram. Det ordnar sig nog.

8 thoughts on “Salt Lake City.

 1. Vad fint med ljuset! Jag har letat fram mina stakar här hemma och köpt adventsljus på IKEA. Försöka få lite julstämning. En assistent ja, sån har jag önskat mig länge. Står och bakar för hand jag och varje gång tänker jag att nu måste jag köpa en assistent, men så blir det inte av.
  Fin julsång. Måste erkänna att jag är lite svag för country 😉

  • Heja! Jag har dig på min sida! Det finns urusel country. Här anses det vara ”dansbandsmusik” som bara ”bönner” lyssnar på. Jag kan inte hålla med. Många gånger alldeles fantastiska texter, mycket hjärta och smärta. Visst är det vissa tongångar som är lite enahanda, men så kommer en och annan höjdpunkt. Så är det ju med alla sorters musik! Förresten, hoppas att du snart får en assistent av någon snäll själ. 😉

   • Nej tycker inte alls det är dansbandsmusik, men vi relaterar till vad vi tycker är dansband. Ja texterna är det jag oftast lyssnar på.
    Ja assistent står på önskelistan i år med. Tyvärr kostar de ju en del. Du får berätta om din Kitchen Aid sen 🙂

    • Hahaha! Jag tycker inte heller det är ”dansband”, men typen av folk som lyssnar på den här sortens musik är ungefär samma. Och assistent hoppas jag du får. Min bästa maskingåva någonsin. 🙂 Jag vet att det är svårt att hitta på Blocket, men tror att också gamla funkar bra. Min svägerska har tagit över mammas som är från 70-talet och den funkar alldeles utmärkt.

 2. I USA kan de verkligen det där med ljus. Så fina bilder och vad roligt att få hänga med lite så här sittandes på axeln på er shoppingrunda. Det är häftigt att få uppleva det stora landet i väster genom dina ögon och lins.

  I makens släkt är det tradition att ge brudpar en hushållsassistent och jag ska villigt erkänna att jag tyckte det var lite ”weird” på vår bröllopsdag (eftersom jag växte upp utan en) men herregud vilken ljuvlig bröllopspresent. Jag skulle inte klara mig utan den nu. Och efter 15 år är den fortfarande som ny. Snacka om kärlek. 😉

  Kram på dig kära vän och hoppas att julkänslan infinner sig snart

  • Jag blev uppmanad att inte ta med min svenska assistent då den skulle komma att paja. Det hade jag inte velat… Hoppas bara att den mår bra nu där den står undanpackad i brorsans hus. Jag saknar den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *