07 nov

Olika syn på en del saker.

Jag har flyttat en massa gånger under mitt liv. De tolv år vi bodde i Segeltorp var väldigt trevliga och mysiga. Dessutom hade de förra ägarna städat varenda hörn av huset. För första gången hade jag verkligen ingenting att klaga på då det gällde flyttstädningen! Jag tycker att det är självklart att man städar ur sin ”skit” innan man lämnar över till näste man. När vi kom till vårt nya hus här i Orem var klockan mycket och det var mörkt. Vi var glada över att ha lånemadrasser och sängkläder till alla i familjen och jag var mest glad över att ha något eget igen. Dagen efter började själva husesynen. Jag förstår att man blir lite besviken om man lägger ut huset till försäljning för $ 660,000 och får $ 330,000 för det. Då hade jag kanske också struntat i huruvida mina hyresgäster låtit bli att putsa fönster, dammtorka och rensa ur avloppen i toaletternas handfat. För oss som flyttade in blev det en lite mindre angenäm överraskning. Heltäckningsmattorna kommer att behöva en proffstvätt, alla fönster får vi väl försöka ta så småningom, men köket var tack och lov riktigt rent. Däremot är det lite äckligt med ingrodd smuts i badrummen. Jag hittade inte mitt favoritrengöringsmedel från förra USA-rundan (de har alla möjliga otäcka rengöringsgrejer som ger andningssvårigheter bara man tittar på dem), men nu är de skrubbade med citrondoft. I toalettstolarna har jag hängt sådana där rengöringsblock. Ingen av oss gillar direkt doften, men det är bara för lite extraskjuts så här i början.

Här kommer en före- och en efterbild från vardagsrummet för att visa ungefär vad jag pratar om:

FÖRE

EFTER

10 thoughts on “Olika syn på en del saker.

 1. Äckligt. Första bilden alltså. Är det inte som i Sverige, där du kan begära att de kommer och städar igen, alt att man själv köper in städning och låter förra ägarna betala?

  • Alltså, om du hade fått över två mille mindre för huset än vad du hade begärt, hade du ställt upp med extrastädning då? I kontraktet ingick visst att hyresgästerna till husets förra ägare skulle stå för flyttstädningen. C och J tog över mitt i allt tokigt som hände i deras liv just då och jag tror inte deras första prio var att kolla på sådant utan på att huset hade allt det vi behövde/ville ha…

 2. Visst kan jag förstå deras besvikelse över vad de fick för huset men att strunta i att städa pga det kan jag inte förstå. För det där handlar ju helt enkelt om vanlig hyfs och att göra rätt för sig.

  Kram Lotta

  • Det komplicerade var att de som sålde inte bott här på flera år. De har hyrt ut till ett par med ett annat par emellan. I uppgörelsen med hyresgästerna sas att de (hyresgästerna) skulle städa, men själva försäljningen och utflytten gick nog snabbare än någon planerat då vi skulle komma. Våra vänner som har hjälpt oss köpa huset var nämligen tvungna att vara skrivna i huset ett tag innan vi fick flytta in som DERAS hyresgäster. Våra vänner har haft det så fruktansvärt stressigt p g a hemska omständigheter, så jag skulle aldrig kräva från dem att se till att allt skulle städas om. Då tar jag det hellre själv. Fast vi lutar åt en städfirma nu trots att vi gjort det värsta själva. Kram och tack för omtanken!

 3. Jag kan tänka mig hur det såg ut om strömbrytarna såt ut så där… Men jag hade nog inte heller bråkat om priset blev så mycket lägre. Av hänsyn till säljarna. Man vet ju inte vilken ekonomisk sits de hamnat i. Läste litet om vad du skrev om skolan, skall läsa noggrannare nu. Det är spännande att följa er där borta!

  • Kul att du hänger med! Vi är fortfarande så tacksamma för att ni var villiga att ställa upp i vårt Milla-dilemma. Jag kan tala om att Milla stortrivs hos mina föräldrar, och jag tror faktiskt att det blivit lite förälskade i henne också…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *