11 aug

Utveckling.

Som fortsättning på snacket om nystart och rensning kommer här en djupdykning i ämnet. Jag har de senaste dagarna verkligen ränt runt som hade jag Duracell-batterier insatta där jag oftast inte har någonting. Trädgården har fått en subtil ansiktslyftning efter alla timmars jobb, men det känns otroligt bra att veta att några av de mest trängande uppgifterna blivit avklarade. Inomhus har det rensats upp i förrådet, jag har sorterat om skänken och i det köksskåp där det 2017 ställdes grejer ”så länge” som sedan fick permanent plats och jag har rensat datorn. Gått igenom gamla dokument och faktiskt slängt en massa onödigt som jag förut haft svårt att släppa taget om. Skrivbordet är helt rensat på alla högar utom den nödvändiga och jag har beställt en del kontorsvaror som saknades (kort och kuvert som jag gör egna kort med, har hittat jättebra som jag köper från Adlibris) och lim- och klisterlådan är uppdaterad genom nytt tejp i den tomma tejphållaren och liknande. Nu är kylskåpet och frysen kvar, men det ska nog hinnas med.

Av allt jag gjort de senaste dagarna känns det här roligast. Jag hittade en av alla de listor jag gjort genom åren. Denna är lite speciell. Det är ingen ”bucket list”, utan är något slags arbete under utveckling. Grejer kan strykas och läggas till, bockas av och kompletteras. Jag vet att jag har liknande listor på andra ställen, både på papper och digitalt, och ska göra vad jag kan för att sammanställa dem för att få bättre överblick över vad jag har haft på sinnet över åren. Somligt har funnits som drömmar i många år och ska kanske få fortsätta vara just det, annat är inte längre aktuellt och så finns det grejerna som kräver ständigt arbete. Just denna lista skrevs efter en otroligt tuff tid. Den första oktober hade jag opererats, en operation som satte punkt för några långa och kaotiska månader och denna dag ser jag som ”EFTER”. Du vet, det finns ett före och efter somliga stora och omdanande händelser eller perioder. Efter detta datum inföll sig en otrolig förnöjsamhet i mitt liv. Jag hade trott att jag skulle gå sönder, men jag hittade istället fram till ett inre lugn som jag kanske inte kommit fram till om livet fortsatt som vanligt. Jag och resesyrran som är expert på planer och listor pratade sedan länge om denna lista och definitionen av ordet ”driv”, mycket eftersom jag känner att jag saknar driv, men absolut inte är lat. Detta återkommer jag till. Vad skulle du skriva på en sådan här typ av lista? Tror du att man behöver prioritera att ta sig en titt på livskartan då och då för att ta sig fram till smultronställena, eller kan ett liv levt helt baserat på impulsivitet bli lika bra?

2 thoughts on “Utveckling.

  1. Listan är en mycket bra ide, och om man är helt ovan vid att drömma så behöver man bara förverkliga en liten, minimal, grej för att komma igång. Det viktiga är ju inte vad man genomför egentligen, utan att synliggöra vad man drömmer om. Och bli medveten om att drömmarna kan förverkligas, men det kräver aktivt handlande!
    Tack för dina fina kommentarer på min blogg och ursäkta att jag varit osynlig. Du är verkligen den bästa av bloggläsare, och ibland umdrar jag om jag driver en privat blogg för dig😉😅En ära i så fall! Vart går makens fjällvandring i år?

    • Ja, du har rätt i att det inte behövs mycket för att komma igång.

      Haha, ja, om du är min personliga bloggare så tackar jag så hjärtligt! Du gör ingenting hafsigt, har insiktsfulla recensioner och delar med dig av upplevelser på ett sätt som känns givande även om det är sådant som jag kanske inte hade gjort själv. Så tack för att du fortsätter!

      Maken har en vän som bor i Gränslandet (tycker det är så fint), så de har i flera år utgått hemifrån hans hem i närheten av Grövelsjön. Sverige-Norge, fjäll och skogar, renar och klart vatten. Låter sååå mysigt när han pratar om det, men jag känner mig själv. Hoppas istället på en ”glamour-vandring” i Alperna där man inte behöver bära omkring på en massa packning, kanske redan nästa sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *