17 maj

Ronneby Brunnspark – hjärtat i Sveriges trädgård.

Blekinge har fått epitetet Sveriges trädgård. Ronneby gillar att kalla sig hjärtat i denna överdådiga trädgård. Blekinge är trots att många svenskar inte ens vet var det ligger verkligen ett vackert och spännande landskap, särskilt den här tiden på året. Jag vill inte tala ner andra landskap. Tvärtom, något av det bästa jag vet är att följa min systers projekt Svenska pärlor där hon presenterar guldkorn från olika delar av vårt vackra land. Igår var jag och jobbade i Karlshamn och passade på att stanna i brunnsparken. Det är alltid vackert där och nu hade jag turen att fånga några av de praktfulla tulpanrabatterna precis innan de ger upp. I luften singlade lätta ”snöflingor” från blommande träd. Så fint att se människor i alla åldrar ta sig fram i sin takt och med olika mål i blick. En del var turister, somliga var på väg hem från skolan och andra var säkert bara där för att det är en miljö som får själen att jubla. Själv blev jag väldigt sugen på att ha en rödbladig lönn eller en japansk blodlönn hemma i trädgården. Kontraster gör ett landskap levande och mer spännande.

4 thoughts on “Ronneby Brunnspark – hjärtat i Sveriges trädgård.

  1. Nu fick du mig att tänka att vi måste ju åka till Blekinge! Är lite för långt från södra Skåne för en dagsutflykt om man ska göra landskapet rättvisa, men med en övernattning kanske. Det är ju tätt med vackra och intressanta sevärdheter, inklusive världsarv.

    • Ja, verkligen! Det är så lätt att bli hemmablind, men det finns massor av vackra och spännande ställen att besöka. Åtminstone under sommaren… Jag kan varmt rekommendera någon av guiderna för världsarvet – de jag har gått med har verkligen varit både duktiga och kunniga! Och är det i någon stad man ska äta glass så är det i Karlskrona. Både Gelato och Marinmuseum bjuder på de läckraste av läckra smaker.

    • Ja, vi bor i ett väldigt avlångt land, något som är lätt att glömma när man är mitt i sitt egna. Försommar i Umeå var hjärteknipande vackert, jag längtar efter att få uppleva Västerbotten mer så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *