29 mar

Möss och dahlior, följetong.

Jag har aldrig haft möss i någon bil, inte vad jag vet i alla fall. Detta är nu inte längre sant. Under natten till igår var minst en mus i farten bland de dahlior som låg kvar i lövkorgarna där. (De två äldre sorterna jag fått av faster och vänner som kan sättas direkt i jord och alltid ger riklig skörd.) När jag skulle skjutsa sonen till Kalmar såg jag att de översta knölarna i den ena lövkorgen blivit mumsade på, vilket de inte var kvällen innan. Jag ställde ut korgarna lite konfunderad och ställde in andra grejer, bl a valnötter till jul i juli, som skulle till Bredavik eftersom jag ändå skulle dit lite senare. Efter att ha kört omkring i flera timmar kom jag fram till Bredis och såg att möss hade ätit sig in i valnötspåsen… Då trillade polletten verkligen ner. De nysmaskade dahliorna och en dag med valnötter – det måste finnas en mus kvar i bilen! Efter att ha ställt alla bildörrar på vid gavel, undersökt lövkorgarna och alla dahlior där och kikat med ficklampa i alla vrår på bilen konstaterade jag att om musen/mössen fanns kvar så var gömstället väl dolt. Jag ställde ut en musfälla (första musfällan placerad i en Kia?) och hoppades att inte behöva känna en liten mus springa över fötterna då jag körde nästa gång. Ingen mus har fastnat, så jag hoppas på att den frigjorde sig då dörrarna stod öppna igår. Vilket äventyr!

4 thoughts on “Möss och dahlior, följetong.

  1. Jag tycker följetong är lite underdrivet. Att ha mus i bilen är ju en nära döden upplevelse, eller åtminstone en thriller eller skräckis. Jag hade sålt bilen. Är inte förtjust i sån fauna. Men du är ju ett med naturen och odlar och vårdar, kanske har du övat upp en viss tolerans för maskar i jorden och tvestjärtar i rabatten. Heja!

    • Hahaha, ja, jag håller med om att detta satte igång adrenalinpumpen! Fast följetongen handlar mest om att två inlägg på raken fick handla om möss och dahlior. Därmed inte sagt att jag hoppas på en trilogi…

    • Nej, jag är inte heller rädd för möss, men jag vill inte alls ha dem som medpassagerare eller copilots i bilen… 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *