03 jan

Är vi på väg till Mariannelund?

Nej, det går så klart inte att se att temperaturen ligger på nollan, det yr snö och tallgrenarna svajar som skulle de trilla ner rätt över grusgången. Jag har fyllt på fågelmataren med solrosfrön och jordnötter, men småfåglarna verkar hålla sig till tryggare rum. Vi får väl se om de dyker upp lite senare. Det sägs att det ska snöa hela dagen. Det är långt från trettio minusgrader. Istället är det halt och mer kallt av blåsten än själva kylan, men vad gör man? Det är bara att ta emot vintern som den ser ut och så här ser den ut här i vårt sydöstra hörn av landet. ”God jul och gott nytt år, älska det du får”, eller hur det nu var. Senare idag kommer vår lilla exutbytesstudent och hennes pojkvän. Västerbottenpaj har önskats och det ställer vi ju gärna upp på.

Tomtelandet känns lite ledset, jag gissar att både snögubbar och tomtar gläds enormt åt dagens väderförväntningar. Överkastet får symbolisera att tvättkorgen är helt tom efter att ha stått översvämmande efter jul- och nyårsveckorna. För mig känns det alltid lite sorgligt att tvätta bort tecknen på att våra barn varit hemma och hälsat på. Jag vill ju inte att de ska bo kvar hemma, men när de kommer hit fylls hemmet med en extra fin energi som laddar tacksamhetskontot. Jag är glad att det är så, att våra barn vill hänga med oss också då de faktiskt kan välja att inte längre göra det och att vi lyckades guida dem igenom livet under de år vi hade detta ansvar. Nostalgi är en snuttefilt jag unnar mig att gosa in mig i då och då och idag känns som en fin dag för just detta. Eld i både vedspis och kakelugn, ylletröja, minnen och fint jobb. Tack livet!

2 thoughts on “Är vi på väg till Mariannelund?

  1. MMMMMMM för bra nostalgi och eld i kakelugn! Aldrig haft en, men jag vill verkligen. Undra om det var i typ Madicken det fanns en riktigt maffig en och jag frågade mamma och pappa om de inte kunde… köpa en… åt oss… i vårt radhus… hehehe. Det kunde de inte. Njut i vintern <3

    • Åh, de hade bara behövt känna Kakel-Janne här nere i obygden! Han samlar på gamla kakelugnar och bygger upp dem i nya, gamla och nygamla hem. Våra två kakelugnar är nedmonterade och renoverade av honom och han har fixat flera till mina syskon. Lite långt till Umeå, men en påminnelse om att många fler drömmar går att uppfylla än man kanske tror!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *