20 sep

Att tänka efter före.

Vaknar till böljande gräs och prylar utspridda över hela trädgården. Hängmattan på ställning har blåst omkull, vattenhinkarna ligger här och där och krukorna jag hade samlat ihop i två prydliga staplar får jag väl gå på jakt efter. Nej, vi kulingsäkrade inte lösöret och nu får vi använda apostlahästarna och ödsla tid på att göra om redan utfört jobb. Visst är det ofta så? Trots att vi vet att en storm är på ingång så bemödar vi oss inte om att göra det som krävs för att kunna stå stadigt genom de kraftiga vindbyarna. Ibland blir jag trött på mig själv. Om jag inte ändrar något kommer ingenting att ändras. Fast det är ju inte riktigt sant, för somligt sker specifikt för att jag inte förändrar någonting. Åldrandet till exempel. Krämpor och förfall kommer snarare just för att jag inte gör något. Alla goda val jag gör tror jag är till fördel för mig själv och tvärtom. Tänk att det ska vara så svårt trots den insikten! Just idag innebär denna sanning att jag får utföra onödigt merarbete, men även att jag känner mig inspirerad att göra goda val och klappa mig själv på axeln för alla de bra val som jag gjort hittills. Gott så.

4 thoughts on “Att tänka efter före.

  1. Ja hu vad det blåser! Mina solrosor har vält in över till grannen, så nu vet jag inte vad jag ska göra med dem. Tanken var att de skulle stå kvar över vintern, men det tror jag inte på längre 🙁 Tomaterna har vält och frukter ramlat av så de får mogna klart i köksfönstret… Nog för att det är härligt med 20 grader i September, och blåsten är nog bra på sitt sätt, om inte annat så för elpriset! Men jag har gärna krispiga, soliga höstdagar snart istället.

    • Jag håller helt med dig! Våra solrosor blåste in över rabatten istället över till grannen, men inte ser det särskilt trevligt ut… Hade velat ha dem där till fåglarna, men tycker att det ser väl skräpigt ut. Vi får väl se. Nej, fram för mer krisp!

  2. Ja det är lätt att vara efterklok. Försöker att tänka att jag gjorde det som jag trodde var bäst just då. Även om det kanske var mot bättre vetande. Hoppas det inte blev alltför besvärligt att hitta era ivägblåsta prylar.

    • Ja, det är viktigt att vara snäll mot sig själv. Jag hittade inte riktigt allt, men ett par grejer som inte var förväntade dök upp, så överlag hamnade jag på plus. 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *