25 dec

God jul!

Så fort julklappspapperet är slängt i sopsäckar, på elden eller i återvinningen blir svenskar ivriga att lägga julen bakom sig. Detta trots att vi alltså idag är inne på dag ett av julens tolv dagar. Själv älskar jag alla extra ljuskällor och myset de ger och jag hoppas att vi orkar hålla ut åtminstone tills en av alla amaryllisar behagar slå ut. Två stycken har fortfarande chans att lyckas med sin uppgift innan nyår, men jag hyser tvivel. Det är ändå roligt att så många står i knopp och min gissning är att vi kan komma att benämna 2023 som ”amaryllisens år”.

Hälsans år 2023 känns för övrigt inom räckhåll, men innan vi är där ska det ätas upp lite mer julgodis. Igår hade vi en fantastisk mysig julafton med familj på makens sida. Vi åt, åt lite mer, fick titta på Kalle Anka på en bärbar dator eftersom vår Apple-teve tydligen är för gammal för att klara SVT:s nya krav, spelade spel och körde julklappsleken där svärfar hade trollat med tärningen och vann stort tills han satt med kvällens största hög julisar (men han är lika generös som Robin Hood, så ingen anledning att sura över det), åt lite mer, pratade och pratade och pratade. Ja, och lyssnade på julig hissmusik från en JBL-högtalare. Vi får kalla detta ”Potatisjulen 2022” då jag glömde sätta på potatisen och maken sedan kokade cirka sex halverade potatisar till tio personer (till nattamaten fanns det sedan lite mer nykokt potatis, så det blev i alla fall ingen total potatiskatastrof). Sent omsider, när alla hade åkt hem och klockan närmade sig midnatt, hade vi paketöppning i familjen. Hur mysigt som helst! Det blev helt enkelt en jul, jul, strålande jul. Dottern och svärsonen fick vara med via FaceTime och det fanns åter möjlighet att förundras över teknikens möjligheter att kunna vara nära trots långa avstånd. Nu fortsätter vi julen i kyrkan och åker sedan vidare hem till syrran och hennes familj. Julen varar än till påska! (Eller hur var det nu igen?)

4 thoughts on “God jul!

  1. Jäpp, nu är julen slut. Men vi låtsas ett par dagar till eftersom vi inte hunnit med hela släkten än. Men om jag glömmer att vattna julrosorna i köksfönstret så de dör så är det ingen _riktig_ fara längre.

    • Nej, dessutom dör julstjärnor mer ofta av för mycket än för lite vatten, så… Hoppas ni får en fortsatt fin vecka! ❤️

  2. Usch så ledsen jag varit på julafton. Jag vet att man kan eftermysa i mellandagar, men det känns bara piss så igår tog jag ner de röda gardinerna, städade bort krubbor och adventsstakar. Lite levande ljus och slingor är allt som finns kvar. Inte så mycket som en tomte. Men jag var ledsen, efter var jag glad. Då får man :)))(

    • Åh, men så klart får man det! Bra att du hittade tillbaka till att vara glad igen.❤️ Hoppas att resten av ledigheten blir mycket, mycket bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *