26 okt

Karamelliserade popcorn med Coco.

Karamelliserade popcorn

2,25 dl (1 C) popcornkärnor, poppade
1,125 dl (1/2 C) kondenserad mjölk
57 g (1/4 C) smör
1,125 dl (1/2 C) farinsocker
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker

Poppa popcorn och lägg dem på en bakplåtsklädd form modell större. Fundera över varför receptet har så märkliga mått (svaret är att det är översatt från en amerikansk sida). Smält smör och farinsocker i en kastrull. Tillsätt kondenserad mjölk och vanilj och rör tills det är väl blandat. (Jag lät massan sjuda ihop lite under omrörning så den tjocknade lite.) Häll karamellen över popcornen och blanda väl. Strö över lite flingsalt om du som dottern och jag gillar den sötsalta kicken, låt bli saltet om du är som maken och föredrar att lämna det söta ifred. Låt svalna, dela upp popcornen i skålar så folk slipper slåss om läckerheterna och njut. Förslagsvis framför en för årstiden passande film, som Coco.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *