01 sep

#skapandeseptember, annorlunda.

Hurra, det är september! 12-13°C om nätterna och man kan andas och ta på sig sköna tröjor. Jag vet att det värker i mångas öron då jag säger något så hemskt, men sanningen är att hösten är min grej. Jag älskar allt från ljuset och luften till hur naturen gör sig redo för sin vintersömn. Jag tänker att det passar bra med något festligt både för den som liksom jag får lite extra oomph av hösten och för den som sörjer att sommaren är över och redan längtar till våren igen. Utmaningen #skapandeseptember kom helt enkelt till för att göra livet lite roligare. Du får göra PRECIS vad du vill med orden på listan. Tolkningen är upp till dig och det finns inget rätt eller fel. Hjärnan mår dock bra av att utmanas lite ibland, så tänk gärna till en extra runda innan du bestämmer dig för hur din tolkning ska utformas.

Så här ser annorlunda (konstgalleri i lada) ut för mig. Vi fixade iordning ladan för att ha dottern och svärsonens vigsel där eftersom alla planer gick i stöpet då COVID-19 tog över världen. Den blev så fin! Nytt golv (tack brorsan) och Pinterest-vacker inredning (tack syrran). Efter festen blev har det här tyvärr en kombination av lagerlokal och snickeri och jag har mer drabbats av stress än härlighet då jag kommit hit. Nu har vi börjat ta tag i det genom att städa iordning och hänga konst på väggarna. Jag har alltid tyckt att det varit kul med fina tavlor i svärmors lada på sommarstället. Varför gömma sådant som kanske inte platsar i hemmet, men som man ändå inte vill göra sig av med? Min morfar gillade att måla i olja, men dessvärre uppvisade han sällan något större konstnärsskap. Några av tavlorna är fantastiskt fina, men de flesta har lite känslan av hötorgskonst. Mamma påstod att det var för att morfar slängde ihop något snabbt för att få in några extrakronor till hushållskassan då och då. Nu får morfars blommor och vintriga landskap sällskap av två konstverk som köptes för 50 kronor på Sikö och vi har påbörjat ett galleri tänker jag.

Ladans väggar är ett konstverk i sig och jag njuter verkligen av att se hur vackert något kan vara trots att det är snett och vint. Häng gärna med på utmaningen! Det kan bli roligt.

3 thoughts on “#skapandeseptember, annorlunda.

 1. Så fint i ladan 😊
  Verkligen vackert.
  Och bröllopet var så fint och pyntat som du skrev.

  Vilken idé att pynta med konsten som man inte har plats med.
  Men det blir ju lätt förråd.

  Kanske du ska hyra/låna ut ladan till lokala konstutställare?

  En av mina bekanta hade nyss vernissage i en lada. Jag var inte för men såg på Instagram och Facebook hennes utställning.

  Ang hösten… så vackert… men jag vantrivs med mycket kläder på mig. Får nån variant av klaustrofobi 😵‍💫 så det var mindre kul att sätta på sig vantarna på cykelturen till jobbet igår 🥺

  Jag fryser iofs inte ofta heller så ibland klär jag på mig mer kläder för att slippa höra kommentarerna BURR FRYSER DU INTE!?!?? Jag fryser när jag ser dig 🥶…
  Jag vill ju inte få andra att må dåligt som typ frysa så bäst att klä sig… och varmt dessutom 🤭

  • Tack Ingela! Vet inte om ladan håller rätt standard för finkonst… Det blåser ju rätt igenom den, hehe. Annars hade det varit roligt med ett eget konstgalleri.

   Jag tillhör folket som fryser lätt, men inte skulle jag må dåligt om du kom lättklädd mitt i vintern! Var och en efter sina behov, tänker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *