31 maj

”Hamnar vi i bloggen nu?” ”Har ni något emot det?”

Jag gillar att ha koll på läget. Gillar kanske inte nödvändigtvis att detaljplanera, men åtminstone att ha en plan. Finns det något som dock är ännu bättre är det att bli överraskad! Min farbror kom ner till Blekinge tillsammans med sin son och svärdotter (kusin och hans fru så klart) över Kristi himmelsfärd och då det fanns lite tid över tog de senare tillfället i akt för att inspektera brorsans nya bygge och säga hej till oss här på ön. Så roligt! Det är liksom vi som är ”nästa generation”, storkusinerna. Det känns onekligen lite konstigt, men samtidigt är det som det är. Tiden kan man inte springa ifrån. Dessutom kan man inte ha lika spännande samtal om man inte har hunnit plocka på sig ett gäng erfarenheter som stötas och blötas i sådana här sammanhang, eller hur?

Igår var det dags för nästa släktbesök. Barnens syssling kom ut på fika, fast den här gången var besöket planerat. Rabarberpaj tillhör mina favoriter. Förra gången var jag tvungen att fylla ut med äpple, den här gången valde jag att göra det eftersom det förra var ett lyckat experiment. Ett syrligt äpple och en tesked kanel som komplement till en vanlig rabarbersmulpaj – testa! För övrigt vill jag lobba för att umgås över generationsgränser. Vår yngsta dotter har verkligen tagit detta till sig och har på så sätt plockat upp några fantastiska förebilder och mentorer på vägen. Jag är så tacksam för detta! Ibland hjälper det inte vad föräldrar säger, de ska ju älska en oavsett, men säger någon annan samma sak ligger det bättre tryck bakom orden. För alla som har en stund över vill jag därför rekommendera att ta tillfället i akt och göra en insats när tillfälle ges. Bjud på en fika, gå ut och fiska tillsammans, hjälp till att planera någon festlighet, agera läxhjälp – möjligheterna är snart sagt oändliga.

2 thoughts on “”Hamnar vi i bloggen nu?” ”Har ni något emot det?”

 1. Jösses vad längesen jag tog mig tid för blogg men en kik och en skriv idag blev det iaf.

  Vilket innebär att min kusin såg att jag var ledig och kom cyklandes.
  Mammas äldstas systers enda son.
  Han är rätt ensam då de var till åldern när de fick honom och nu är döda.

  Spontanbesök flera år sedan vi tärffades pga pandemi osv.
  Inte nog med det han går ju aldrig när han välfyllt upp så lite försiktig med att bjuda in honom oxå.
  Efter några timmar fick jag be honom gå för jag hade ju dagen idag planerad liksom.

  Men trevligt med spontana besök verkligen.

  Vi behöver verklgien vara rädda om våra rötter och generationer..

  Sköt ont dig Monnah

  • Åh, vad trevligt med besök från dig! Jag är inne hos dig då och då och kollat in dina påskköttbullar. Hoppas du har tid att skriva någon dag, jag gillar dina texter!

   Hehe, ja, så kan det ju vara, att tiden inte riktigt räcker till för oplanerade långsittningar. Det är väl lite svenskt att inte kunna sätta gränser, men jag kan gärna säga ”det här var trevligt, men nu måste jag fortsätta med vad-det-nu-är”. Eller förresten, jag skulle kunna säga det om det mer ofta kom någon på oväntat besök.

   Hoppas vi hörs snart igen! ❤️

   Ps: Nu kommer jag ihåg att det var problem med att kommentera förut också. När man ska bevisa att man inte är robot står det bara och snurrar, det går inte att komma vidare. Det går alltså inte att publicera kommentaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.