27 mar

En lördag utöver det vanliga.

Nu har det hänt igen. 350 nya besökare i bloggen igår pga #skonhetsoperationer gör ju att jag blir nyfiken! Hur kan ett fåtal inlägg utan något slags praktiska tips leda till så många besök? Snälla du som hittat hit med den taggen, ge mig lite lugn i själen…

Något som kanske inte gör mig lugn, men glad, är krukan med små glada, gula solar! Var på Jem & Fix i veckan och hittade snorbilliga små narcisser. De var säkert billiga p.g.a. någon dålig anledning, men där och då tog jag beslutet att strunta i det och köpa med mig ett gäng för att förgylla hemmet. Det funkade! Det gula gör mig glad. Formen på ”installationen” gör mig glad. Jag blir glad av att dessa blommor tyder på att det är vår. Dessutom visade sig sicksackbuske och påskliljor vara en ypperlig kombination. Om du tycker att tupparna och hönan där på fars bord är bleka stämmer det. Jag skulle rengöra två av dem för några år sedan och tvättade då bort färgen av misstag. Den tredje hittade jag i befintligt skick på loppis. Hur som helst blir jag glad av att möta det här i vardagsrummet.

Det här är ingen slutgiltig plan, men en fingervisning om hur jag bör planera landet i år. Några av potatislådorna kommer att få andra uppgifter, men enligt rotationsschemat är det såhär det bör se ut för att ge jorden de bästa förutsättningarna. Att skifta växtplats är väl beprövat, men det finns många som struntar i det och som ändå får god skörd. Jag blir så fixerad vid hur man BÖR göra att jag ibland glömmer att GOTT NOG är mycket bättre än INTE ALLS. Någons petighet med mängden kväve, rätt sorts tillsats, rätt tid, rätt förutsättningar gör att ingenting av det jag gör duger. Typ så. Men det stämmer ju inte! Vi har en härlig trädgård med vackra blommor och producerar mer mat än vi gör av med, kan inte det duga? Vår trädgård är mest en dröm i huvudet, men det som finns här är värt att vårda tills drömmen kan gå i uppfyllelse. Dessutom har drömmen sitt eget värde och behöver inte ens ha något med verkligheten att göra. Vi har alla olika förutsättningar och livet blir bra mycket bättre om vi släpper taget om andras förmågor och tar hand om oss själva. Jag blir bättre och bättre på att leva som jag lär, men i vissa situationer triggas jag och trillar dit på eget krokben. Det var skönt att få den här planen gjord igår. Jag rensade även upp i jordgubbslandet och tog hand om lådorna som gröngödslades förra året. Det är så spännande att se tulpanerna sticka upp i sitt hörn. Hurra!

Dagar som rymmer det bästa av två världar, både trädgårdsarbete och musik, måste väl vara de bästa? Åtminstone för mig. Igår var det dags för ”examen” efter en lång tids arbete med Steve Dobrogoszs Requiem. Vi sjöng även några kompositioner av Stig Lindberg och en Bön för Ukraina. Jag älskar verkligen att omges av musik, jag upplever den med hela min kropp och själ. Rent musikaliskt var det inte ”perfekt” igår, men det var ändå fantastiskt. I stunder kände jag hur jag nästan svävade, mest hade jag velat sluta sjunga och bara sväva fritt ibland alla toner. Då, när dirigent, orkester och sångare förenades i något som mest kan liknas med perfekt enhet, då var det rent underbart. Den känslan tar jag med mig då jag nu sammanfattar vecka 12. Det är även dags att fira min fina lillasyster i Skottland på hennes fyrtiosjätte födelsedag. Snart får vi träffas igen! Som jag längtar.

4 thoughts on “En lördag utöver det vanliga.

 1. Vad intressant, så spännande! Kan någon stor sida eller blogg ha länkat till ditt inlägg?

  Så härligt att drömma trädgårdsdrömmar! Jag drömmer just nu balkongdrömmar, eftersom jag inte har en trädgård, men är en växtmördare (av misstag) så där måste bara odlas saker som tål vind och en klantig trädgårdsmästare… vet inte vad det ska vara. De där arga mobbarblommorna i disneymusikalen om ogräset, kanske sådana… violer eller vad det är…

  • ”Förr i tiden” kunde man få besked om sökord, nu är det tydligen integritetskränkande. Jag ger inte upp. En teori är att jag har skrivit om doktor Mouna och att Monnah i kombination med skönhetsoperation leder dit? Men konstigt ändå, flera hundra träffar nu flera dagar på raken. Tänk om jag kunde lite fler datortricks…

   Hoppas du hittar rätt till balkongdrömmarna. Det kommer den dag då du hittar dina favoriter. Ge inte upp!

 2. Konserten var fantastisk, även om solisten ibland ”försvann”. Däremot är jag inte så förtjust i kyrkans mer moderna utformning. Man sitter faktiskt väldigt illa på de nya stolarna! Och jag saknar altartavlan… Jag tycker kyrkan känns lite anonym nu, men det kanske var hela tanken, vad vet jag. Det är oavsett en ynnest att kunna gå på konsert med så duktiga musiker och sångare, och dessutom helt kostnadsfritt om man inte räknar den frivilliga gåvan. Stort tack för påminnelserna och upplevelsen <3

  • Ja, det där med solisten hörde jag från annat håll. Tråkigt, hon är ju så duktig! Men roligt att du gillade konserten trots detta. Så glad att ni var där!

   Jag, och resten av körmedlemmarna, håller definitivt med om stolarna. Jag har länge förordat bekvämlighet som mer viktigt än design, men för det mesta går faktiskt dessa att kombinera. I ett fall som detta, där varje stol kostar många sköna tusenlappar, hade det ju varit på sin plats att tänka en runda till.

   När det gäller den moderna utformningen har jag inte mycket att säga. Jag hade ingen personlig relation till Fredrikskyrkan innan jag flyttade tillbaka till stan, och då var ju renoveringen nästan klar. Jag gillar att sjunga i allt det ljusa, med den imponerande akustiken. Vet dock många som inte är lika glada. Tanken var ju att kyrkan skulle bli en samlingspunkt i stan och bjuda på stora möjligheter att anpassa utformningen av hur man sitter etc. Vet inte hur väl de målen uppnås (svårt att utvärdera med två covidår ganska precis i början efter nyinvigningen), men tycker nog att det verkar som att kyrkan används väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *